Ripost: Hadházy Ákos méregdrága luxushobbija a magánrepülő-vezetés

Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Vágólapra másolva!
Imádja a repülést Hadházy Ákos, az LMP korrupcióellenes szóvivője, aki luxushobbijáról több képet is megosztott közösségi oldalán, valamint az ATV-n is részletesen beszámolt. Az ökopárt társelnökének környezetszennyező hobbija több párttársát is felháborította a Ripost szerint.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és korrupcióellenes szóvivője, akiről kiderült, hogy családja révén milliárdos földmutyikhoz van köze, méregdrága luxushobbiban leli örömét. A politikus nagyon kedveli a magánrepülőket – írja a Ripost.

Az ATV Magánszféra című műsorában is beszélt méregdrága szenvedélyéről. Hadházy a Facebookon is rendszeresen oszt meg képeket a repüléseiről. A képeken, akár egy milliárdos, méregdrága gépek társaságában pózol. Ennek környezetszennyező hatását, a zöld párt néhány híve már szóvá is tette.

Hadházy Ákos meglehetősen költséges hobbit választott magának Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Hadházy nagyon büszke sok millióért megszerzett magánpilóta-vizsgájára is.

Aki végigböngészi a Magyar Pilótaszövetség árlistáját, ugyancsak meglepődhet, mennyire költséges hobbi a repülés. Nem tudni, hogy van-e a nevén magánrepülőgép, de az ATV műsorában látottak szerint igen otthonosan mozog a sok-sok milliót érő, Cessna típusú gép belsejében.

A gép ára még 14-15 évesen is úgy 50 millió körül mozog,

újonnan pedig akár a 150-200 milliót is elérheti.

Apai segítség

Mint arról korábban beszámoltunk, az LMP antikorrupciós szóvivőjének korábbi állításával szemben nem 6,5, hanem több mint 14 hektárnyi földön gazdálkodhat Hadházy Ákos családja. Az is kiderült, hogy Hadházy Ákos édesanyja még 2015 végén több mint 150 hektárnyi földterületet akart megszerezni, amire több mint 30 millió forintot fordított. Mint arról korábban beszámoltunk, Hadházy Ákos édesapja is segédkezett abban, hogy Georg von Twickel Tolna megyei zöldbáró strómanok segítségével semmizte ki a helyi gazdákat.