888: Újabb jobbikos szervezet lázad Vona ellen

CÖF plakátkampány plakát Civil Összefogás Fórum 56-osok terén Vona Gábor Gyurcsány Ferenc
CÖF plakátkampány Budapesten Budapest, 2016. december 7. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) újabb plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén 2016. december 7-én. A kép Vona Gábor Jobbik-elnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt öleli át a korábbi plakátkampányból ismert bohóc, a felirat pedig azt hirdeti: „Egymásra találtak! Együtt mondtak nemet a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra”.
Vágólapra másolva!
A Jobbik vámosmikolai szervezetének elege lett a párt balra fordulásából, mindennek pedig nyílt levélben adtak hangot. Nem ez az első eset, hogy Vona Gábor politikája ellen lázadnak a szervezetek. Korábban a volt Veszprém megyei elnök és a vecsési szervezet fejezte ki elégedetlenségét.
Vágólapra másolva!

Újabb jobbikos szervezet lázadt föl Vona Gábor pártelnök ellen - írja a 888.hu. A Varga Attila által vezetett, vámosmikolai Jobbik-szervezet is komoly kritikát intézett a vezetésnek. Úgy fogalmaztak, hogy nagyon sokáig vívódtak, hogy megírják-e ezt a levelet, hiszem már sok-sok éve építik a Jobbikot.

Vona Gábor balra húzódása a vámosmikolai szervezetnek nem nagyon tetszik Fotó: Szabó Gábor - Origo

Balra húzódás

"Most nem sorolnám fel pontról-pontra azokat a számunkra furcsa, nem tetsző, egy nemzeti párt számára idegen eseményeket, cselekedeteket és nyilatkozatokat, ami ennek a levélnek a megírására sarkallt. Az a tendencia pedig az eredeti útról való letérés és túlzott középre,

Már a jobbközép konzervatív réteg megszólítása, az úgymond „néppártosodás" is eltért az eredeti irányvonaltól" - szerepel a nyílt levélben.

Varga Attila szerint mára a nyílt nyitás a baloldal és a baloldali szavazók felé, az eredeti iránytól való jelentős eltérés már sok. "Ezt már sem a tagság, sem a barátaink, a családok,

Mi hittünk, hiszünk egy eszmében, egy szellemiségében, amit hazánkban a Jobbik testesített meg!"

Bukás?

"Kérünk Téged Gábor halld meg szavunk és vezesd vissza a Jobbikot az eredeti útra, és mi követünk Téged tűzön-vízen át a győzelemig!

Ebben az esetben valamin változtatni kell! Ez lehet a tagság és a szervezeti vezetők lecserélése, vagy a párt vezetésének bukása!" – írja Varga Attila, a vámosmikolai Jobbik elnöke.

Nagy vihart kavart a hanukai üdvözlet

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Imre, a Jobbik volt Veszprém megyei elnöke is nekiment Vona Gábornak a hanuka alkalmából írt levele miatt. A megyei képviselő arra is emlékeztetette a Jobbik elnökét, hogy korábban milyen kijelentéseket tett a zsidósággal kapcsolatban. A Jobbikban komoly indulatokat kavart, hogy a pártelnök köszöntő levelet írt a hazai zsidóság vezetőinek hanuka alkalmából.

A vecsési szervezet ellen etikai eljárás is indult,

miután trágárul üzentek a levél miatt Vonának.

Nincs nyugalom a Jobbikban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Vona Gábor pártelnök a zsidó ünnep alkalmából üdvözlő levelet írt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek és vezetőjének, amelyre válaszul Köves Slomó a korábbi antiszemita megnyilvánulásokra emlékeztette. Szabó Attila vecsési jobbikos képviselő a levél után nyilatkozott az Origónak. Azt mondta, hogy a pártvezetésnek ezzel az egy gesztusával nem értenek egyet, de teljes mértékben lojálisak a párttal és a pártelnökkel. Sőt, ahogy fogalmazott, készek meghalni Vona Gáborért.