Elgázolta, majd megfojtotta a fiatal lányt

Vágólapra másolva!
Vallomást tett az a férfi, aki a gyanú szerint 13 éve, 2003 szeptemberében meggyilkolt egy fiatal lányt Győrnél. Azt mondta, elgázolta, és azt hitte, hogy meghalt, ezért a kocsijába tette. Amikor azonban a lány felébredt, megfojtotta. A férfit tegnap hajnalban fogták el. Azt is mondta, 13 éve várta, hogy csöngessenek nála.
Vágólapra másolva!

Nagy adósságot törlesztettünk - ezt mondta mai sajtótájékoztatóján Bánhalmi Zsolt, a rendőrség megyei bűnügyi főkapitány-helyettese. Ahogy fogalmazott: rengeteg bizonyítási eszközt rögzítettek tizenhárom éve, amiket archiváltak - írja a Kisalföld.hu.

Azt is mondta, hogy évekig intenzíven nyomoztak, de

volt egy holtpont, amikor már mindent ellenőriztek, de nem jutottak eredményre.

Az első másfél évben rengeteg embert hallgattak ki, és sikerdíjat tűztek ki, ami után rengeteg bejelentést kaptak. Ahogy a rendőrök fogalmaznak, az elmúlt 13 évben több száz ember került a látókörükbe. A gyanúsított azonban csak az utóbbi hónapokban. Azt, hogy hogyan, nem árulták el, mivel még a nyomozás elején vannak.

A Kisalföld azonban úgy tudja, hogy DNS buktathatta le. Azt is írják, októberben érkezett egy névtelen bejelentés a rendőrségre, ez után vették újra elő az ügyet.

Forrás: police.hu

A sofőrként dolgozó férfi, amikor elfogták, azt mondta,

a gyilkosság óta, vagyis 13 éve rettegett, és várta a csengetést.

Végül tegnap hajnalban fogták el, ami után mindent beismert.

A rendőrök tudták, hogy a férfi hajnalban indulna dolgozni. Már indult volna a munkahelyére, amikor elfogták. Nem ellenkezett, ahogy fogalmaztak, csendben ült az autóban.

A családos férfi a gyilkosság óta háromszor állt bíróság előtt lopás miatt.

Az elfogott férfi azt mondta, hogy figyelmetlensége miatt ütötte el az út mellett bicikliző lányt, akiről

azt hitte, hogy azonnal meghalt. Ezért az autója csomagtartójába tette, és elhajtott vele.

Néhány perces út után egy földes mellékútra kanyarodott, ahol a magához tért lányt megfojtotta, otthagyta, majd hazament. Ezután még aznap este visszament, és a holttestet Győrbe, a Mosoni-Duna árteréhez vitte, az autót pedig másnap Szlovákiában egy illegális autóbontóban eladta. Hogy pontosan mi történt, a helyszínen mutatta meg a rendőröknek, erről videó is készült.

Bánhalmi azt is mondta, hogy banális balesetből lett gyilkosság. Nem kellett volna meghalnia a lánynak - tette hozzá.

A meggyilkolt lány 22 éves volt, Győrben élő nagymamájától tartott a szüleihez. A holttestét a gázolás után egy nappal találták meg Győrben, a Mosoni-Duna töltésén. Testén rengeteg zúzódás volt.