Teljes a káosz a Jobbikban: jobbikos tüntetés lesz Vona ellen

Vona Gábor
Balassagyarmat, 2016. november 15. Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal balassagyarmati közösségi szállása előtt 2016. november 15-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Nagyon nincsenek megelégedve Vona Gábor jelenlegi politikájával és arculatváltásnak tűnő próbálkozásaival azok a szervezők, akik január 14-re figyelemfelhívó demonstrációra szólítanak fel mindenkit Debrecenben.
Vágólapra másolva!

A résztvevőket 17.15-től várják a Kossuth térre, ahonnan átvonulnak a Piac utcán keresztül a Jobbik Magyarországért Mozgalom debreceni irodája elé, a Vásáry István utcára – írja a Cívishír.hu. A lapnak küldött meghívót Ulics Erika szervező és jobbikos alapszervezetek egykori vezetői jegyzik.

Súlyos ellentétek

Azt írják: a párt felhagyott korábbi politikai irányvonalával, minden a kormányzásra való törekvés érdekében zajlik, súlyos ellentétek vannak a szervezetben.

A pártot szétfeszítik a belső konfliktusok, az alsóbb vezetők (megyei szint) alkalmatlanok a hivataluk ellátására,

a párt sem egészében, sem részleteiben nem képes a kormányzásra

– írják. A Jobbik a tagságot és a szavazókat egyaránt csúnyán becsapta, vonják le a konklúziót – sürgetik.

Belháború

Mint arról az Origo korábban beszámolt, a Jobbik vámosmikolai szervezetének elege lett a párt látszólagos balra fordulásából, mindennek pedig nyílt levélben adtak hangot. Nem ez az első eset, hogy Vona Gábor politikája ellen lázadnak a szervezetek. Korábban a volt Veszprém megyei elnök és a vecsési szervezet fejezte ki elégedetlenségét.