Meglepő ajándékot adott Európa-bajnok korcsolyázónk

Vágólapra másolva!
Sok fiatal számára méltán lehet példakép Sebestyén Júlia, aki kitartásával, szorgalmával felért a csúcsra, egészen az Európa-bajnoki címig. Tudását most a legfiatalabb generáció tanítására fordítja, talán a jövő bajnokait is nevelve. Decemberben a budapesti Sztehlo Gábor Gyermekotthon lakói számára tartott speciális korcsolyaoktatást – a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával.
Vágólapra másolva!

Tanulj, fejlődj játszva – ezt a mottót követte a fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok gyermekeinek tartott speciális korcsolya suli. Decemberben egyedülálló élménnyel gazdagodtak a résztvevő gyermekek, hiszen több alkalommal játékos keretek között ismerkedhettek meg a korcsolyázás rejtelmeivel Sebestyén Júlia Európa-bajnoki műkorcsolyázónk és tanítványainak segítő instrukcióit követve a Marczibányi téri Sportcentrumban.

Sok gyermek számára okozott felejthetetlen élményt Sebestyén Júlia korcsolyaórája Forrás: Generali

„Az ünnepek közeledtével egy igazán különleges élménnyel szerettük volna meglepni az általunk támogatott gyermekotthon kis lakóit" – mondta el Horváth Gergely, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja. „A speciális fejlesztési igényű gyermekek számára talán még fontosabbak az ilyen tapasztalatok, amikor új területen próbálhatják ki magukat. Az itt szerezett sikerélmény rájuk talán még ösztönzőbben hat. Öröm volt látni, hogy az oktatások során fejlődött a gyerekek egyensúlyozási-, tájékozódási képessége, illetve a mozgás- és ritmusérzéke."

Forrás: Generali

Az Alapítvány öt éve indította útjára gyermekvédelmi támogatói programját, a Generali Mosolyvadászt, mely 12 gyermekotthonnak – így a fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok gyermekeinek is – támogatást nyújt. A pénzbeli támogatáson túl tartalmas, a hosszú távú egészségmegőrzést segítő, oktató és szabadidős programokat is szervez az alapítvány.

Ezen tevékenységének mentén esett a választás a korcsolyaprogramra, hiszen ez az a téli mozgásforma, ami egyszerre sport és szórakozás, móka, de ugyanakkor munka is. A Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület segítő partner volt a megvalósításban, hiszen az egyesület tevékenysége és célkitűzései egybecsengenek az alapítványi célokkal.

Forrás: Generali

Az országszerte egyre több helyen elérhető időszakos műjégpályáknak köszönhetően a téli időszakban már sokak számára elérhető sport a korcsolyázás. Ami nemcsak remek téli szórakozás az egész családnak, hanem akár az első lépéseket is jelentheti az egészségesebb életmód felé.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében, a Generali a Biztonságért Alapítvány 1995 óta tevékenykedik elkötelezetten a közlekedésbiztonság, az egészséges életmód, a környezetvédelem és a gyermek-és ifjúságvédelem területén. A Generali Biztosító Zrt. és a Generali a Biztonságért Alapítvány erőfeszítéseinek elismeréseként 2016 őszén kiérdemelték a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Felelős Támogató Védjegyet.