Liberálisok: Maradtak a taxishiénák, nincs előrelépés

2017.01.14. 13:48

Budapest semmit nem kezdett a "hiéna taxisokkal" okozta problémával - vélik a Liberálisok. Az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke szerint a piacon az elmúlt egy évben fejlesztés nem volt, csupán annyi történt, hogy az Ubert "elüldözték", de nem lépnek fel a csaló taxisokkal szemben.

A Liberálisok szerint Budapest vezetése nem tartotta be ígéretét és semmit nem kezdett az Uber "elüldözése" után a "hiéna taxisokkal" és ennek az utasok látják kárát.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke és Szabadai Viktor budapesti választmányi elnök (jobbra)Forrás: MTI/Soós Lajos

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke szerint az elmúlt évben egyetlen érdemi dolog történt a budapesti közlekedésben, kitiltották az Ubert, miközben semmilyen fejlesztés nem történt. Az új taxisrendelet emellett a budapestiek kárára hozott változást, visszaszorítva a versenyt.

Taxis tüntetés az Uber ellen 2016 tavaszánForrás: Origo

Az elnök szerint meg kell szüntetni a hatósági árat, a túlzottan bürokratikus kereteket lazítani kell, mert a szigorú szabályok miatt nincs új taxis, emiatt sokszor nem lehet taxit hívni. Emellett a "hiéna taxisokkal", vagyis a társasághoz nem tartozó, független taxisok problémájával is foglalkozni kell.

Szabadai Viktor szerint a Tarlós István utáni Budapesten újra napirendre kell kerülnie a közösségi megosztásalapú szolgáltatásnak, vissza kell azt hozni átlátható és szabályozott környezetben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK