Baranya és Szabolcs több településén nincs áram

villamos vezeték áram
Nyírmihálydi, 2010. február 24. Az E.ON munkatársa lerángatja a hálózatról a lopáshoz szükséges vezetéket egy olyan lakóház előtt, melynek lakói a mérőórát megkerülve, illegális módon, drótok segítségével közvetlenül a hálózatról jutnak elektromos áramhoz Nyírmihálydiban. A településen húsz rendőr közreműködésével az E.ON tizenhat munkatársa felszámolta az áram lopására alkalmas eszközöket és az átalakított mérőberendezéseket. Az akció során 17 büntetőfeljelentést tettek.. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Több Baranya és Szabolcs megyei településen szünetel az áramszolgáltatás, mert a havazás miatt megrongálódtak a vezetékek. Korábban 56 zalai és vas megyei településen ment el az áram, de ezeken a helyeken már helyreállt a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Nyolc Baranya és három Szabolcs megyei településen, összesen 3600 fogyasztási helyen szünetel jelenleg az áramszolgáltatás a péntek este kezdődött havazás miatt - közölte az E.ON Hungária.

Nincs áram többek között Komló, illetve Orfű, Helesfa és Almamellék fogyasztási helyein, Baranyában.

A hó súlya alatt leszakadt vezetékek, de főként az áramhálózatra dőlt fák miatt következtek be a meghibásodások, elsősorban a Mecsek térségében. Az E.ON szakemberei a katasztrófavédelem munkatársaival közösen folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Tiszaszentmártont, Eperjeskét és Zsurkot érinti az áramkimaradás. A megyei katasztrófavédelem szóvivője azt mondta az MTI-nek, hogy a szolgáltató szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán. Emellett pedig munkatársaik felmérik az igényeket, és

ha szükséges, melegedőhelyeket nyitnak.

Szabolcsban szombatra virradó éjjel előbb havas eső, utána hajnaltól körülbelül 10-15 centiméter hó esett. Az utak letaposott hótól síkosak, latyakosak, a közlekedés lelassult a főbb útvonalakon, és Nyíregyházán is.

Az E.ON munkatársai a tűzoltókkal dolgoztak a helyreállításon - képünk illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Baranyában az éjszaka még üzemszünet volt Csebény, Feked, Óbánya, Szágy, Horváthertelend településen is, de a hibát kijavították. Mint arról az Origo is beszámolt, még pénteken - szintén a havazás miatt - ment el az áram 56 zalai, illetve vas megyei településen, de szombatra a szolgáltatás ezeken is helyreállt.

Frissítés:

Helyreállt az áramszolgáltatás három településen

Szombat délután ismét volt már áram azon a három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, ahol reggel műszaki meghibásodás miatt nem volt áramszolgáltatás.

A kimaradás Tiszaszentmártonon, Eperjeskén és Zsurkon mintegy ezerkétszáz fogyasztói helyet érintett.

A melegedőhelyeket nem kellett igénybe venniük az ott lakóknak.

Fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat

Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a megyében péntek este óta tizenkét fakidőléshez és egy árokba csúszott jármű mentéséhez riasztották a munkatársaikat.