A mentősök helyett rendőrök segítettek egy vérző férfin

Vágólapra másolva!
A mentősök azt mondták, leterheltségük és az erős havazásban nehezen járható utak miatt csak később tudnak eljutni Besenyőszögre, ezért a kórházba is a helyi körzeti megbízottak indultak el a 42 éves férfivel.
Vágólapra másolva!

Január 13-án este csörgött a telefon a helyi rendőrségen. Egy férfi volt a vonal végén, aki azt mondta, az áramszünet miatt sötét van nála, ő pedig

belenyúlt a szobaajtó törött üvegébe és megvágta a jobb karját.


A körzeti megbízottak azonnal elindultak hozzá. Amikor látták, hogy a csukló közeli sebe erősen vérzik, és a vér már átitatta a hevenyészve rátekert kötést,

nyomókötést tettek a négy centiméter hosszúságú vágásra,

és értesítették a mentőszolgálatot.

A mentősök közölték velük, hogy

a pillanatnyi leterheltségük, és az erős havazásban nehezen járható utak miatt

várhatóan csak hosszabb idő alatt tudnak eljutni a településre - írta meg a police.hu.

A rendőröknek nem volt más választásuk, a sérültet a rendőrautóba ültették és elindultak vele a szolnoki kórház felé, útközben, Szolnok belterületén viszont találkoztak az "eléjük irányított" mentőkkel és átadták nekik a beteget. A rendőrség értesítette az áramszolgáltatót az áramszünetről, a közútkezelőt pedig az útviszonyokról.

Nehéz nap a mentőknél

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója az Origónak azt mondta, a mentőnek tegnap a szokásosnál több mint 20%-al több munkájuk volt és országszerte több mint 3600 esetet láttak el.

- mondta Győrfi Pál.