Magával ránthatja baloldali barátait a bűnöző Portik Tamás

Portik Tamás leszámolás bíróság
Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Portik Tamás bármikor magával ránthatja baloldali kapcsolatait – ezt mondta a Pesti Srácoknak Lakatos András, a 90-es évek alvilágának egyik vezetője, akit sokan Kisbandinak neveznek.
Vágólapra másolva!

Az alvilág bankárának nevezték és a 90-es években elkezdődött leszámolássorozat fő okozójának tartották rendőri és bűnözői körökben egyaránt. Lakatos András, vagy ahogy az éjszakai életben nevezik, Kisbandi több mint tizenöt éve nem szólalt meg a nyilvánosság előtt, ám a PestiSrácok.hu-val most kivételt tett, és videointerjút adott a portálnak.

A brazíliai börtönt is megjárt, tavaly augusztusban hazahozott, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi az interjúban beszél többek között saját szerepéről, a magyar „maffiaháború” kirobbanásának valódi okáról, halállistáról, gyilkosságokról, az alvilág felosztásáról, olajozásról, Portik Tamás személyiségéről, rendőri és politikai kapcsolatairól, valamint Vizoviczki Lászlóról is.

Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán Forrás: MTI/Kovács Tamás

Portik most is meg akarja öletni?

Kisbandi szerint az összes leszámolásos gyilkosság mögött Portik állt, ő rendelte meg. Azt mondta, Portik tudatosan alakította úgy, hogy úgy tűnjön, a gyilkosságok mögött az oroszok álltak. A kivégzőembere Jozef Rohac volt. Bár Portik most börtönben van, Kisbandi szerint most is meg akarja öletni. Kisbandi szerint az eszes, jó képességű Vizovicki László nemcsak Tanyi Györgynek, Seres Zoltánnak, de

Portiknak is fizetett védelmi pénzeket.

Azt állítja, Portiknak nagyon jó rendőrségi kapcsolatai voltak, de ez nem jelenti azt, hogy a teljes rendőrség a zsebében volt. Kisbandi arról is beszélt, hogy köztudomású volt: mindenki, akinek neve volt az alvilágban, valójában súgott a rendőrségnek, azaz spicli volt. Így Portik is. Kisbandi szerint Portik vesztét az okozta, hogy találkozott Laborc Sándorral, és a Fidesz ellen akart ténykedni. Szerinte Vizoviczki is azért bukott meg, mert az terjedt el róla, hogy Portik áll mögötte.

Kisbandi arról is beszélt, hogy az 1999-ben meggyilkolt Seres Zoltán és Portik Tamás fel akarta osztani az alvilágot úgy, hogy az összes magyar bűnöző fizessen Seresnek és Portiknak védelmi pénzt. Ez volt a nagy terv, de később Seres összebalhézott Portikékkal egy olajos üzlet miatt.

Portik ezután már csak egymaga akarta uralni az alvilágot

Kisbandi elmondása szerint, ezért készített egy halállistát azokról, akiket meg akar öletni.

Juhász sajtófigyelést végez Portiknak, és nem fél

Mint arról korábban beszámoltunk, a TV2 Tények című hírműsorában arról beszélt Portik Tamás egyik rabtársa, hogy a bűnöző Portik is finanszírozhatja Juhász Pétert. Azt egyébként Juhász elismerte, hogy dolgozott Portiknak – állítása szerint sajtófigyelést végzett neki. Portiknak akár több tízmillió forint elköltése, vagy legalábbis annak ígérgetése sem okoz különösebb gondot – ezt a Lokál írta egy, a 90-es évek éjszakai életét jól ismerő forrására hivatkozva. A lap szerint az Együtt alelnöke azt mondta, hogy nem fél, mert mögötte áll a 13 évre jogerősen elítélt bűnöző.