Palkovics: Erősödik a magyar felsőoktatás intézményrendszere

Vágólapra másolva!
A magyar felsőoktatás intézményrendszere erősödik, és erre a kormány kiemelt figyelmet fordít a jövőben is - mondta Palkovics László az Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján csütörtökön Budapesten. Az oktatási államtitkár jelezte: folytatódik a felsőoktatási PPP-konstrukciók kiváltása, e célra idén mintegy 18 milliárd forintot különítettek el.
Vágólapra másolva!

Palkovics László szerint stabilizálták a felsőoktatás pénzügyi rendszerét, folyamatosan pótolják a 2010 előtt kikerült pénzügyi forrásokat, és ennek eredményeként tavaly év végére a felsőoktatási intézmények pénzkészlete 253 milliárd forint volt, ami négyszer nagyobb, mint az eddigi legjobb évben. A tartozásállomány 2 milliárd forint alá csökkent.

Maszlavér Gábor, a szervezők nevében elmondta: a kiállításra, amelyet idén új helyszínen rendeznek meg, mintegy 35 ezer látogatót várnak. Számos új téma szerepel a kiállítás programján, ilyen például a pénzügyi tudatosság.

A szakkiállításon többek között 44 magyar felsőoktatási intézmény, 13 szakképző hely, 8 nyelviskola és 24 egyéb - informatikai, tanszer-, tankönyv-, ifjúsági - szolgáltató kínálatát ismerhetik meg a diákok.