Extrém hidegre figyelmeztet a meteorológia

Vágólapra másolva!
Az extrém hideg miatt két megyére másodfokú, öt megyére és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint éjszaka az Alföldön (a Tiszántúl keleti felének kivételével), az Északi-középhegységben és a Dél-Dunántúlon sokfelé mínusz 15 Celsius-fok alá süllyedhet a hőmérséklet. Az Északi-középhegységben több helyen mínusz 20, kisebb körzetekben mínusz 25 fok körül alakulhatnak a minimumok.

Péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Budapestre és Pest, továbbá Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hideg veszélye miatt.

Marad a hideg

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton egyre nagyobb területen lesz tartósan párás, ködös az idő. Zúzmara, hószállingózás, ónos szitálás bárhol előfordul. Hajnalban −11, délután −4 fok körüli alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap Fagyos, borongós idő várható. Többfelé lesz zúzmarás köd. Reggel zord hideg várható, és délután is mindenhol keményen fagyni fog.

Hétfő A ködfelhőzet fölé csapadékot adó felhőzet sodródik, ezért szórványosan lehet hószállingózás. A délkeleti szél néhol megélénkül. Reggel −10, délután −3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedd A szél északnyugatira fordul és tovább élénkül, ezért néhol felszakadhat a hideg légpárna, és átmenetileg előbukkanhat a nap. Egyébként marad a dermesztő időjárás.