A busztársaság sem érti, miért lehetett idegen sofőr buszukon

Olaszország, halálos buszbaleset, A4-es autópálya, Verona
Verona, 2017. január 21. Útkarbantartók dolgoznak 2017. január 21-én az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál, ahol előző éjjel a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának résztvevőit baleset érte. Tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek, amikor az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, és kigyulladt. (MTI/EPA/Filippo Venezia)
Vágólapra másolva!
Két tapasztalt magyar sofőr is utazott a Pizolit Kft. Olaszországban lángba boruló turistabuszán. A társaságnál azt mondták, nem értik, mit kereshetett egy francia vezető a volánnál. Szerintük a korábbi hírekkel szemben magyar sofőr vezette a buszt.
Vágólapra másolva!

A Pizolit Busz Kft. turistabuszával utaztak a Verona mellett balesetet szenvedő magyar diákok. Az iskola tanulói mindig ugyanabba a francia hegyi üdülőbe tértek vissza sítáborozni – mondta el Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál gimnázium igazgatója.

Ők sem értik

Megkerestük a Pizolit Kft.-t, a cég egyik munkatársától úgy tudjuk, hogy még a társaság sincs teljesen tisztában a baleset előzményeivel.

"Két tapasztalt magyar sofőr volt a buszon, nem értjük, mit keresett egy francia állampolgár a volánnál, ha tényleg ott ült, ahogy azt a hírekben hallottuk" – mondta az alkalmazott, aki szerint a buszt valójában magyar sofőr vezette. Egyúttal cáfolta, hogy a megengedettnél többen lettek volna a turistabuszon.

Mint elmondta, a buszon 57 utas és 2 sofőr utazhatott.

A kft. ügyvezetőjét csak sokadik próbálkozásra sikerült elérni. A férfi az Origónak azt mondta, mélyen megrázta őket az a baleset, és a hatóságokkal együttműködve próbálják kideríteni, mi okozhatta.

A péntek éjjel történt tragikus buszbalesetben az eddigi adatok szerint tizenhat ember meghalt, három utas állapota válságos, tízen pedig súlyosan megsérültek.

A hozzátartozók ezen az ügyeleti számon érdeklődhetnek a milánói főkonzulátusnál a diákok állapotáról és az újabb fejleményekről:

0039/339-62-19-517