Az iskola megerősítette, hogy tanulóit érte a tragédia

olaszország, halálos buszbaleset, A4-es autópálya, Verona Szinyei Merse Pál Gimnázium virág megemlékezés gyertya mécses
Budapest, 2017. január 21. Mécsesek és egy szál rózsa a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál a főváros VI. kerületében 2017. január 21-én. Egy az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A Szinye Merse Pál Gimnázium a honlapján azt kérte a szülőktől és a hozzátartozóktól, hogy a milánói főkonzulátuson érdeklődjenek.
Vágólapra másolva!

A Szinyei Merse Pál Gimnázium közben a honlapján megerősítette, hogy az iskola sítáborból hazafelé tartó csoportját érte a tragédia. (Az oldal valószínűleg a túlterhelés miatt nem mindig érhető el.)

A közleményben az áll, hogy a milániói főkonzulátus információ szerint a sérülteket három veronai kórházban kezelik, a hazaszállításukról pedig a magyar állam gondoskodik.

Fekete zászló lobog a Szinyei Merse Pál Gimnázium falán a főváros VI. kerületében Forrás: MTI/Marjai János

Mint írják, a buszbaleset körülményeiről, a balesetben elhunytak nevéről nem rendelkeznek pontos információkkal. Ezért

a szülőket és a hozzátartozókat arra kérik, hogy a milánói főkonzulátus telefonszámán, a +39-33-86887542-es számon érdeklődjenek.

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta Tóth Gábor igazgató. Megerősítette, hogy a hivatalos utaslista szerint 54-en volt a buszon. Az viszont számára is rejtély, miért vezette - az egyik olasz hírügynökség értesülése szerint - a buszt francia sofőr, mivel Magyarországról két magyar sofőrrel indult a túra - mondta.