Győrfi: A buszbaleset két sérültje van életveszélyes állapotban

Vágólapra másolva!
Az olaszországi buszbaleset sérültjei közül két férfi állapota életveszélyes - mondta az Origónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. Összesen hat sérültet ápolnak még különböző kórházakban, a könnyű sérülteket viszont már elengedték, mondta a mentők szóvivője. 
Vágólapra másolva!

A veronai Trento kórházban öt, míg a város Roma nevű kórházában egy embert ápolnak a buszbaleset sérültjei közül, mondta az Origónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

A sérültek közül két férfi állapota életveszélyes, de a többiek is súlyos sérüléseket szenvedtek, őket belső sérülések, csonttörés, illetve égési sérülések miatt kezelik.

Győrfi Pál azt is mondta, megbizonyosodtak arról, hogy

a sérültek a legmagasabb szintű ellátást kapják,

arról pedig egyeztetnek, kiket lehet hazaszállítani. Veronába érkezett ugyanis négy magyar, teljes felszereltségű mentőautó azért, ha valakit lehet és kell szállítani „emellett légi úton is készen vagyunk arra, hogy szállítsuk az embereket."

Az elhunytak azonosítása folyamatban van, az olasz hatóságok továbbra is 16 halálos áldozatról számoltak be - közölte még a szóvivő.