Összeroppantak, pszichológusra várnak a buszbaleset túlélői

Verona új
Síró rokonok és diákok a sérülteknek szállást adó veronai hotelben
Vágólapra másolva!
Elkeseredettek és kimerültek a veronai buszbalesetet túlélő diákok. A Veronában élő magyarok és a helyiek minden segítséget megadnak nekik.
Vágólapra másolva!

Egy szállodában helyezték el a veronai tömegszerencsétlenség túlélőit, a 13 könnyebben sérült diák és több, sértetlen társuk együtt várják, hogy hazatérhessenek. A fiatalok kétségbeesettek, sokat sírnak, és

nagyon várják már az ígért pszichológusi támogatást.

Sokan segítik őket

Minden másban megfelelő segítséget kapnak: az ellátásról, ruhaneműkről, ügyintézésről együtt gondoskodik a milánói főkonzulátus, a helyszínre érkező szülők és a Veronában élő magyarok – sok gyerek ruháit, cipőjét is elvesztette az ütközés utáni tűzben.

Hatalmas az összefogás, a diákcsoportot helyi lakosok is segítették, a szálloda pedig ingyen fogadta őket - jelentette az M1 helyszíni tudósítója.

Rokonok és diákok a sérülteknek szállást adó veronai hotel bejáratánál Forrás: MTI/Varga György

A köztévé szerint a diákokat egyenként hallgatják meg a szállodában vagy a rendőrségen - ők maguk pedig leginkább

azt szeretnék megtudni, hogy mi lesz most velük, mikor és hogyan utazhatnak haza.

Az ügyészség sem látja át

Mint korábban az Origo is beszámolt róla, a veronai államügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoz a tragédia ügyében.

Angela Barbaglio, az egyik vezető helyi ügyész az ANSA olasz hírügynökségnek elmondta, hogy nehéz kinyomozni, milyen okok vezethettek a tragédiához, és bonyolítja a vizsgálatokat, hogy nem könnyű azonosítani az áldozatokat.

"Egyelőre azt sem tudjuk megmondani, hogy a halálos áldozatok között van-e a busz mindkét sofőrje" - mondta az ügyész.

Barbaglio hangsúlyozta,

tisztázni akarják, mi is történt egyáltalán,

hiszen a baleset részletei sem ismeretesek, még azt sem tudni pontosan, milyen összefüggés volt az ütközés és az utána rögtön bekövetkezett tűz között.