Több százan gyújtottak gyertyát a gimnáziumnál

megemlékezés gyertya mécses virág Szinyei Merse Pál Gimnázium buszbaleset Olaszország autópálya baleset A4 Verona
Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én. Egy az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az észak-olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Vágólapra másolva!
Az este hat órára meghirdetett megemlékezésen több százan vettek részt a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál.
Vágólapra másolva!

Este hat órára több százan gyűltek össze a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt, hogy gyertyagyújtással vagy egy szál virággal megemlékezzenek a veronai buszbaleset áldozatairól. A rendőrség a Szondi utcától lezárta a Szinyei Merse utcát, de a rendőrökön kívül egy mentőautó is jelen volt.

A tömegben diákok, szülők, ismerősök gyászoltak némán vagy halkan beszélgetve, páran összeölelkeztek, néhányan pedig nem tudták elfojtani a sírásukat.

Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én Fotó: Csanádi Márton - Origo

Egy baráti társaság elsősorban a tanárok miatt jött el a megemlékezésre. Az Origónak azt mondták, már jó néhány éve leérettségiztek, de rendszeresen összejártak a tanárokkal. Az egyik lány az mondta, hogy

csaknem húsz éve ismeri az egyik tanárt, akiről sajnos tudja, hogy nem élte túl a balesetet.

Néhány méterrel arrébb két tizedikes fiú arról beszélt, hogy az osztályukból egy fiú volt síelni a csoporttal, de a Facebookon keresztül sikerült elérniük, és kiderült, hogy nem esett baja. Az évfolyam másik osztályából viszont hatan-heten is a buszon voltak, róluk nincs információjuk.

Fotó: Csanádi Márton - Origo

Az is elárulták, hogy

több nulladik évfolyamos, nyelvi előkészítőre járó diák utazott a csoporttal.

Rajtuk kívül pedig sok elsőéves gólya ült a busz elejében, ők valószínűleg az ütközés miatt vesztették életüket. A megemlékezés nemcsak az iskola előtt zajlott, az épület nyitva volt, így a diákok egy része bent fejezte ki együttérzését.

A helyszínen Jáki Gábor igazgatóhelyettes nem tudott újabb információkkal szolgálni az áldozatokról és a túlélőkről, viszont azt elmondta, hogy az iskola pszichológusa a baleset helyszínére utazott.

Fotó: Csanádi Márton - Origo