Házkutatást tart az NNI az olasz buszbalesetben érintett cég telephelyén

Olaszország, halálos buszbaleset, A4-es autópálya, Verona
Verona, 2017. január 21. Az olasz rendőrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító, kiégett autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetés – emiatt vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda a veronai busztragédia ügyében, dokumentumokat foglalnak le, házkutatást tartanak a busztársaság telephelyén is.
Vágólapra másolva!

Műszaki hiba is okozhatta a veronai tömegszerencsétlenséget, amiben 16-an meghaltak, 26-an megsérültek – jelentette be vasárnap a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Mindent visznek

Az NNI ezért vizsgálatot indított halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával.

A rendőrség tanúkat hallgat ki, házkutatásokat tart, és iratokat foglal le a turistabuszt biztosító cég, a Pizolit Kft. telephelyén.

A társaságtól elsősorban a busz műszaki vizsgáztatásával és esetleges korábbi javításaival kapcsolatos papírokat viszik el, de vizsgálják a két magyar buszsofőr egészségügyi és járművezetői alkalmasságát is.

Gyors váltás

AZ NNI vizsgálata független az ügyben elsőként nyomozást indító veronai államügyészség eljárásától, de információikat megosztják az olasz hatóságokkal.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az Origónak szombaton még úgy nyilatkozott: a balesetet az olasz rendőrség vizsgálja ki, ezért hozzájuk forduljunk kérdéseinkkel.