Lehet bizonyíték arra, hogy mi történt a magyar busszal

helyszíni buszbaleset verona szinyei olaszország comandante Girolamo Lacquaniti
Vágólapra másolva!
Tegnap nem állt szóba a magyar médiával Girolamo Lacquaniti parancsnok, a nyomozással megbízott olasz rendőri egység vezetője, csak a helyi újságírókat tájékoztatta arról, hol tart a nyomozás. Hétfőn viszont adott interjút az Origónak annál a hotelnél, ahol most a halálos áldozatok szülei laknak, a könnyebben sérült diákok már tegnap elindultak haza a családjukkal.
Vágólapra másolva!
Girolamo Lacquaniti parancsnok a hotel előtt Fotó: Polyák Attila - Origo

Girolamo Lacquaniti vonakodva állt kötélnek, de végül azt mondta, megérti, hogy szeretnénk minél hamarabb megtudni, mi történt szombaton hajnalban a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjaival és az őket kísérő tanárokkal. Megismételte azt, amit tegnap az olasz újságíróknak elmondott:

történhetett a busszal is valami, de lehetett emberi mulasztás is, és az sem kizárható, hogy elaludt a sofőr.

Ez próbálják most kideríteni.

– mondja.

A parancsnok nem találgat, a szakértők véleményére várnak az olasz nyomozók Fotó: Polyák Attila - Origo

Az viszont tény, hogy nincsenek féknyomok, ez szerinte nagyon fontos, mert sok mindenre utalhat ennek a hiánya.

Azt mondja, minden olyan diákot kihallgattak már, aki szerencsésen túlélte ezt a szörnyű tragédiát, de mivel többnyire álmukból riadtak fel a balesetre, nem sok mindent tudtak mondani. A szlovén sofőr vallomásában pedig, amely arról szólt, hogy a busznak problémája volt az egyik kerekével, szerinte nem lehet megbízni.

Az autópályán készült felvételekből viszont, amelyeket most elemeznek, kiderülhet valami

– mondta Girolamo Lacquaniti parancsnok. Ami azt jelenti, hogy az olasz rendőröknek vannak felvételeik a buszról a balesetet megelőző időszakból.