Többtucatnyian kértek lelki segítséget eddig a tragédia után

Vágólapra másolva!
Mécsesekkel, virágcsokrokkal érkeznek a megemlékezők ma is a fővárosi Szinye Merse Pál Gimnáziumhoz. Az iskolában lehetőség van arra, hogy a diákok és a felnőttek szakemberekkel beszélgethessenek a balesetről, eddig többtucatnyian kérték a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársainak a segítségét. Az intézmény igazgatója azt mondta, mindenkinek tudnak segíteni a trauma feldolgozásában. Az iskolában ma és holnap sem lesz tanítás, ma a tanárokkal beszélgetnek a pszichológusok, kedden pedig az osztályokkal beszélik át a történteket.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan érkeznek a megemlékezők a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnáziumhoz – mondta a helyszínről az Origo munkatársa. Diákcsoportok és felnőttek is jönnek, hogy mécsesekkel, virágcsokrokkal emlékezzenek a veronai buszbaleset áldozataira.

A gimnáziumban lehetőség van arra, hogy a megemlékezők beszélgethessenek a tragédiáról, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai segítenek nekik. Mosányi Emőke, a szakszolgálat igazgatója azt mondta, hogy eddig többtucatnyian kértek tőlük segítséget.

A szakszolgálat igazgatója azt kéri, hogy aki ebben segíteni akar, az a Pedagógiai Szakszolgálaton keresztül ajánlja fel segítségét, az átláthatóbb szervezés miatt. Az igazgató szerint a terápiás folyamat akár éveket is igénybe vehet, de

mindenkinek tudnak segíteni, egyéni és csoportos beszélgetésekre is lehetőség van.

Az iskolában egyébként ma és holnap, azaz kedden sem lesz tanítás. Jáki Gábor igazgatóhelyettes kollégánknak azt mondta, ma a tanárokkal beszélgetnek pszichológusok, kedden pedig az osztályokkal beszélik át a történteket.

Gázszivárgás az iskolában

Gázszivárgás miatt hívták ki a Fővárosi Gázművek munkatársait, a gázcső ráadául az iskola bejárata alatt húzódik, ezért tudósítónk tájékoztatása szerint a gázművek munkatársa sorra eloltja a gázcső vonalában letett mécseseket.

A gázművek munkatársa később munkatársunknak azt mondta az iskola pincéjében magas koncentrációjú, két százalékos gázt mértek, ezért nagy valószínűséggel az iskola előtt asztfaltot fel fogják bontani.

Az iskola előtt elhelyezett mécseseket eloltják vagy áthelyezik.