Tarlós: Az OLAF egy észrevétele érinti a 2010 utáni időszakot

Tarlós István
Budapest, 2016. január 22. Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2016. január 22-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A főpolgármester is a 4-es metrós vizsgálat nyilvánosságra hozását sürgeti. Tarlós István a Magyar Időknek megjegyezte, hogy az OLAF vonatkozó jelentésének 78 észrevétele közül csak egy érinti a 2010 utáni időszakot.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester szerencsétlen dolognak tartja, hogy még nem került nyilvánosságra a 4-es metró beruházásának gyanús ügyeit taglaló OLAF-jelentés, mert addig szerinte "folyamatos a zavarkeltés, a kétértelmű állítások, a mosakodás."

Tarlós István főpolgármester Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István a Magyar Időknek adott interjúban elmondta, hogy a 20 nagy metrószerződést még a 2006-os választások előtt kötötte az akkori vezetés. Az új vezetés 2010 után módosított az előnytelen megállapodásokon, amivel 36 milliárd forintot szereztek vissza a városnak.

A főpolgármester szerint az OLAF 78 észrevétele közül egy vonatkozik a 2010 utáni időszakra,

ennél az OLAF a közbeszerzés elhagyásával nem értett egyet, de leírta azt is, hogy a városvezetés a lépéssel - az ellenőrző mérnök lecserélésével - súlyos szabálytalanságot szüntetett meg.