Hó és ónos eső bénítja az országot

2017.02.01. 04:22

Az előrejelzés szerint ma sem lesz sokkal jobba helyzet. Sok csapadék várható, eső, ónos eső és hó formájában. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

 

met.huForrás: Origo

Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein hullhat a nagyobb mennyiség.

Az ország döntő részén (a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több mm) ónos eső várható. Szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben további 5-10 mm, néhol 10 mm feletti csapadék is lehullhat zömében ónos eső formájában. Szerda napközben az ónos eső a Győr-Debrecen vonaltól északra lévő területre kezd visszaszorulni (ettől délebbre inkább eső valószínű).

Szerda éjfélig nagy mennyiségű ónos csapadékra van esély

kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység déli előterében (a mennyisége elérheti az 5-10 mm-t is). Estétől jelentős ónos eső hullhat az Északi-középhegységben is (várhatóan több mm).

Köpönyeg.hu előrejelzésForrás: Origo

Szerdán borult időre számíthatunk sokfelé csapadékkal: délen a kezdeti ónos eső után egyre inkább eső lesz, míg északon a havazást fokozatosan ónos eső válthatja fel - írja a Köpönyeg.hu. Rendkívül SÍKOS útszakaszokra készülhetünk! A délkeleti szél megélénkül. Fagypont körül alakul a csúcshőmérséklet. Melegfronti hatás érvényesül.

Csütörtök hajnalban és reggel keleten még előfordul ónos eső, eső, később itt is megszűnik a csapadék. Nyugat felől szakadozik a felhőzet. A déli szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik. ÉK-en még 0, máshol már 0, +6 fok várható.

Péntek reggel sokfelé válik párássá a levegő, foltokban sűrű köd képződik. Napközben változóan felhős időre van kilátás, csapadék csak elszórtan fordul elő. Tovább enyhül az idő: délután már 4-10 fok valószínű (de ÉK-en hidegebb lehet).

Szombaton marad a változóan felhős, párás idő. Kicsi az esély záporra. Tavaszias idő várható 5-12 fokos maximummal (ÉK-en még mindig hidegebb esélyes).

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, szórványosan fordul elő eső, zápor, a hegyekben havas eső. 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Ha lemaradt volna a tegnapról

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Boldog névnapot

Február 1. az év 32. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 333 nap van hátra.

Ma az Ignácokat ünnepeljük.  

Az Ignác a latin Ignatius név rövidülése. Eredete és jelentése ismeretlen, de kapcsolatba szokták hozni a latin ignis (tűz) szóval. Női párja: Ignácia.

Távkapcsoló

A februárt a Szulejmán helyett kezdhetjük filmekkel is, a TV2-n Jennifer Aniston és Paul Rudd vesz részt egy Hippi túrán, a Viasat3-on Sean Connery gyógyít Medicine Manként. A Super TV2-n 21 órától jön a Kapsz egy fülest! újabb adása, a Film+-on Samuel L. Jackson és Kevin Spacey parádézik a Nincs alkuban, az OzoneNetworkön az éjfélkor induló A robotok kora várja a későn fekvőket.

Heti mozipremierek

  • Az alapító
  • T2 Trainspotting
  • Körök
  • Marina Abramovic - A távolság, ami összeköt