Időseket fosztogatott egy ózdi asszony

Vágólapra másolva!
Három idős sértettet is meglopott, illetve kirabolt egy ózdi nő, volt, akit lakása előtt lökött a földre.
Vágólapra másolva!

Időseket szemelt ki az ózdi fosztogató, az 50 éves nő félév alatt három sértettet is megkárosított, és nem riadt vissza az erőszaktól sem.

Játszotta a barátnőt

Első áldozatához, egy 84 éves asszonyhoz 2016 nyarán kezdett feljárni, és próbált a bizalmába férkőzni: kihasználva a sértett figyelmetlenségét és feledékenységét,

ékszereket és készpénzt is lopott látogatásai során, mintegy 400 ezer forint értékben.

Segítőből támadó

Szeptemberben egy ételhordóval tipegő nyugdíjast szemelt ki magának az utcán: felajánlotta, hogy segít neki, és az sem tántorította el, hogy visszautasították – egészen lakása bejáratáig követte az idős asszonyt, majd kikapta kezéből a kulcsot, és a sértettet a földre lökte. Az ingatlanban ezután értékeket is keresett, de nem talált, ezután

próbálta lefeszegetni áldozata kezéről az aranygyűrűt,

végül azonban zsákmány nélkül menekült el.

Kenyeret kért, pénzt vitt

Egy idős férfit viszont trükkel csapott be: a tolvaj előadta, hogy elfelejtett kenyeret venni, és kérne három szeletet – míg a gyanútlan lakó összecsomagolta a kenyérszeleteket, ellopott tőle 40 ezer forintot.

Az ózdi ügyészség életkoránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete, lopás bűntette, illetve vétsége miatt emelt vádat a többszörös visszaeső vádlottal szemben. Az előzetes letartóztatását töltő asszonyt a vádhatóság fegyházba küldené.