Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken tovább szakadozik a felhőzet, de így is csak kevés napsütés valószínű. Foltokban ködös lesz a levegő. A DNy-i szél tovább élénkül, néhol meg is erősödik, mellyel még enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe.

A csúcshőmérséklet északkeleten 2-4, máshol 6-13 fok között várható.

Szombaton a hajnali párásság megszűnése után részben napos időre van kilátás, majd délutántól esőfelhők érkeznek. Élénk marad a délies szél. Északon 2-5, az ország nagy részén 6-13 fok valószínű továbbra is. Tavaszias időnk lesz.

Vasárnap hajnalban és reggel még többfelé, napközben már csak keleten lehet eső, zápor (ÉK-en néhol ónos eső, havas eső). A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik. 3 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Fájhat majd a feje

Fronthatás nem várható, viszont az erős szél miatt egyesek szokatlan ingerültséget és ingerlékenységet tapasztalhatnak. A citromfű tea nemcsak a fej görcseit képes csillapítani, de a feszült időszakokat is segíthet átvészelni.

Az éjszakai alváshiánytól napközben nyűgösnek, kimerültnek érezheti magát, vagy akár koncentrálási zavarok is felléphetnek.

Az élénkítéshez a reggeli kávé mellett ajánlott zöld teát fogyasztani napközben. Ízesítéshez cukor helyett mézzel édesítse az italát, így egyúttal az immunerősítésről is gondoskodhat. A borongós, fényszegény tájakon sokaknál jelentkezhet rosszkedv és lehangoltság, csak a nyugati és déli megyékben élők reménykedhetnek tartósabban naposabb időszakokban.

Ha lemaradt volna Putyinról

Ha lemaradt volna a tegnapról

Irreális kezdőbérre számítanak a budapesti diákok. Az Origo tudósítójának egy szakkiállításon többen nagyságrendileg nettó 100 ezer forinttal lőttek a várható átlagos kezdőbérek fölé.

Boldog névnapot

Február 3. az év 34. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 331 nap van hátra.

Ma a Balázsokat ünnepeljük.

A Balázs az ismeretlen eredetű latin Blasio családnévből származó férfinév. A nevet sokan a görög Bazileosz névvel azonosították, melynek szó szerinti jelentése: királyi. Ezzel szemben a név valójában az ókori Rómából ered, a híres és előkelő Cornelius nemzetség egyik ága a Blasio névvel különböztette meg magát a család többi ágától. A Blasio (és így a Balázs) név eredete, jelentése máig megfejtetlen maradt. Más források a Blasius jelentését két szóból vezetik le: az előtagban a blandus (nyájas) vagy a belasius, bel (öltözék), az utótagban a syros (kicsi) rejlik.

Távkapcsoló

A TV2-n a Die Hard negyedik részével indíthatjuk a hétvégét, de választhatjuk A szállító harmadik részét a Viasat3-on vagy a Halálos fegyver sorozatváltozatát is az RTL Klubon. Szombaton 19.30-kor indul a Duna TV-n A Dal 2017 újabb válogatója, 21.10-től pedig két vígjáték közül választhatunk az RTL Klubon és a TV2-n, előbbi adó a Förtelmes főnököket, utóbbi a Lepattintvát adja. Vasárnap ugyanitt az Armageddont, illetve A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazót nézhetjük, ha viszont inkább igaz, de annál fantasztikusabb történetre vágynánk, akkor kapcsoljunk a LifeNetworkre, ahol elölről indul a Mini páros című dokusorozat.

Heti mozipremierek

  • Az alapító
  • T2 Trainspotting
  • Körök
  • Marina Abramovic - A távolság, ami összeköt