Klórgáz okozott tömeges rosszullétet Nyíradonyban

Vágólapra másolva!
Tizenkét embert vittek mérgezéses tünetekkel kórházba Nyíradonyból, ahol már szerdán szúrós szagú gáz miatt hívták a tűzoltókat. Úgy tudjuk, klórgáz szivárgott egy helyi utca csatornarendszeréből, az ügyben a rendőrség is vizsgálódik.
Vágólapra másolva!

Tizenkét nyíradonyit vittek kórházba csütörtökön, mindegyikük rosszullétre panaszkodott.

Klórmérgezéssel kerültek kórházba

Mint az Origo megírta, a településen már szerda délután riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet, mert az Ady Endre utca lakói ismeretlen eredetű, szúrós szagot éreztek – ráadásul a bűzt az kilométeres hosszúságú utca elején és végén is érezni lehetett.

Később kiderült, a bűz a helyi csatornarendszerből áradt:

úgy tudjuk, klór került a szennyvízbe, és a fejlődő gáz okozta a tömeges rosszullétet.

A tűzoltók tömeges kitelepítést rendeltek el, és 200 embert költöztettek ki ideiglenesen az utcából, amíg a szag forrását keresték. A lakók a helyi orvosi rendelőben melegedhettek a kiürítés idején.

Keresik a felelőst

A katasztrófavédelem és a vízmű munkatársai átmosták és átszellőztették a ciszternákat. Hogy a klór hogyan kerülhetett a csatornába, azt már a rendőrség fogja kivizsgálni – a hajdúhadházi kapitányság közveszélyokozás vétsége miatt indított nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Információnk szerint a klórszagot más nyíradonyi utcákban is érzik, a Kossuth utcában is vizsgálódik a katasztrófavédelem.