Magyar taxisok is besegíthettek az embercsempészeknek

embercsempész elfogás
Egy szállodában fogták el az embercsempész banda irányítóját
Vágólapra másolva!
Magyarországról irányították a nemzetközi embercsempész hálózatot, a Nemzeti Nyomozó Iroda szerint taxisok is besegítettek az átutazók szállításába.
Vágólapra másolva!

Egy Magyarországon élő iraki férfi vezette a rendőrség szerint az közel 30 fős embercsempész hálózatot, amit több hónapos megfigyelés után, 2017 február elsején számoltak fel az Europol és a Nemzeti Nyomozó Iroda egységei.

Jó üzlet volt a taxisoknak is

Az NNI a nemzetközi szervezet három gyanúsítottját fogta el egy fővárosi szállodában tartott rajtaütés során- az iraki férfit, és két magyar taxist, akik a rendőrség szerint

tucatnyi alkalommal, esetenként 50-150 euróért szállítottak illegális bevándorlókat magyar befogadó állomásokról a budapesti hotelbe.

Luxus terepjáró és rengeteg pénz

A szállodai razzia során a nyomozók egy nagy értékű Land Rovert, laptopokat, SIM-kártyákat és jelentős összegű készpénzt - kötegnyi tíz és húszezrest, valamint eurót - foglaltak le. A gyanúsítottakon túl pedig elkaptak egy más ügyben körözött személyt is.

Egy szállodában fogták el az embercsempész banda irányítóját Forrás: Police.hu

Érdeklődtünk a rendőrségnél, honnan tudhatták a taxisok, hogy nem legálisan itt tartózkodó bevándorlókat fuvaroztak – hiszen befogadó állomásokon vették fel őket, a sofőrnek pedig nincs igazoltatási jogköre.

Az ORFK kérdésünkre szűkszavúan csak annyit válaszolt, hogy

Az magyar hatóságok szerint a hotelből később marokkói, iraki és egyiptomi sofőrök vitték Nyugat-Európába a migránsokat, Ausztrián és Szlovákián keresztül.

A magyar akcióval párhuzamosan, házkutatásokat tartottak a horvát, a bolgár, a német, az osztrák és a román hatóságok és több mint húsz gyanúsítottat sikerült elfogniuk