Mecset épülhet Zuglóban

Vágólapra másolva!
Megvásárolt egy zuglói ingatlant a Magyar Iszlám Közösség, aminek a központja jelenleg a XIII. kerületben, a Róbert Károly körúton található. A mecset a Paskál utcában épülhet.
Vágólapra másolva!

Megvásárolt egy zuglói ingatlant a Magyar Iszlám Közösség, amelynek a központja jelenleg a XIII. kerületben, a Róbert Károly körúton található – tudta meg az Atv.hu. Kovács Zoltán Ahmed imám a hírt egy január 20-ai prédikációjában osztotta meg a hívekkel, a beszéd kikerült a legnagyobb videómegosztóra.

Szükség van arra, hogy

a muszlimok támogassák ennek a mecsetnek a létrehozását

– mondta Kovács, utalva arra, hogy az épület megfelelő kialakításához sok munkára és anyagi forrásra van még szükségük. A hely a „Germanus Gyula Iszlám Kulturális Központ, a Durics Hilmi Husszein Mecset" nevet fogja viselni.

Az Atv.hu kereste az ügyben a XIV. kerületi önkormányzatot, hátha sikerül további részleteket megtudni a leendő mecsetről, ők azonban tőlük hallottak először a beruházásról. A kerület sajtófelelőse az Atv.hu-nak elmondta: nincs információjuk arról, hogy a Magyar Iszlám Közösség bármit is vásárolt volna Zuglóban, így kizárható, hogy önkormányzati ingatlanról van szó. Az új központ a Paskál utcában lesz, az épületben korábban egy konditerem üzemelt.