Szombaton hozzák haza az olasz buszbaleset áldozatait

megemlékezés gyertya mécses virág Szinyei Merse Pál Gimnázium buszbaleset Olaszország autópálya baleset A4 Verona
Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én. Egy az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az észak-olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Vágólapra másolva!
Szombat hajnalban hozzák haza a veronai buszbaleset áldozatait – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter. A minisztérium járműve is elkíséri a konvojt.
Vágólapra másolva!

A korábbi tervekkel ellentétben nem péntek délután, hanem szombat hajnalban hozzák haza a veronai busztragédia áldozatainak testét – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

A külügyminiszter azzal magyarázta a késést, hogy az előzetes információkkal szemben nem három, hanem öt kórházból veszik át a testeket, szállításukat pedig fokozott óvatossággal, a nemzetközi szabályoknak megfelelően kell intézni.

Mécsesgyújtással emlékeztek január 21-án a veronai buszbaleset áldozataira a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt Fotó: Csanádi Márton - Origo

A temetkezési vállalat három autós konvoját a külügyi tárca járműve is elkíséri, ezzel hozzák haza a kiégett buszban talált poggyászokat.

Az áldozatokat a Honvédkórházba szállítják, a hozzátartozókat vasárnap reggel 9 és délután 4 között fogadja majd az intézet.