Vágólapra másolva!
Két gyerekét is megverte egy recski férfi, mert zavarta a gyereksírás – egyikük fejét úgy csapta oda egy bútorhoz, hogy a fiú órákkal később meghalt.
Vágólapra másolva!

Egyik gyerekét megölte, a másikkal pedig kevés híján szintén végzett egy recski férfi, aki ellen a napokban emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség. A vádirat szerint az apa nem bírta elviselni a sírást, dührohamot kapott a számára idegesítő hangtól, és megütötte a gyerekeit.

Háromszor is megüthette

Először a lányát verhette meg: a kicsi 2015-ben született, három hónapos korában azonban tisztázatlan körülmények között kialakult koponyaűri vérzés miatt kellett kórházba vinni. A gyerek állapotát stabilizálták, és haza is engedték, de

az eset később kétszer is megismétlődött.


A babát utoljára már az intenzíven kellett ápolni, koponyacsont-törése miatt közvetlen életveszélybe került, és maradandó fogyatékosság is kialakult nála.

Állítja, segíteni akart

Az apa később azt állította, hogy meg akarta nyugtatni a síró kislányt, de a baba véletlenül kicsúszott kezéből, és fejjel előre a padlóra esett. A gyámhatóságot nem nyugtatta meg a magyarázat, és előbb nevelőszülőknél, majd az anya szüleinél helyezte el a babát.

Bútorhoz csapta a fia fejét

Tavaly márciusban született meg a pár második gyermeke, egy fiú, aki nem meglepő módon szintén gyakran sírt, és ez felingerelte az apját.

Két csecsemőkorú gyerekét is bántalmazta, fiát agyonütötte a recski férfi. A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Június elsején a gyerek egy ágyban aludt a szüleivel, amikor este 11 előtt felébredt, és sírni kezdett – a férfi sikertelenül próbálta csendesíteni, végül ismét dührohamot kapott, és

nagy erővel rázni kezdte a babát, eközben valamilyen bútornak is nekicsapta fejét.

A baba sírása csöndesedett, a férfi pedig visszafeküdt aludni. A pár csak másnap reggel vette észre, hogy a gyerek válságos állapotban van – bevitték az orvosi ügyeletre, de ott sem lehetett már segíteni rajta,

a halálát koponyasérülés okozta.

Börtönbe küldenék

A Heves Megyei Főügyészség az apa ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétsége, valamint halált okozó testi sértés bűntette miatt is vádat emelt.

A férfi jelenleg előzetes letartóztatását tölti – a vádhatóság letöltendő börtönbüntetést kér esetében, és azt is indítványozzák, hogy a vádlott fizesse ki a mintegy félmillió forintos perköltséget.