Lengyel László az Origónak: Gréczy Zsolt számomra nem létezik

Prőhle Gergely; Lengyel László bemutató Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ pénzügyi szakember politikus SZEMÉLY TÁRGY tudományos szakember
Budapest, 2014. április 25. Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél Wéber Attila szociológus Kompok országa című könyvének bemutatóján a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris D épületében 2014. április 25-én. Mellette Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára (j). MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
„Valamit mondani kellene a DK-nak, hogy mire alapozza azt, hogy összeesküvést szőnék ellenük” – ezt mondta az Origónak Lengyel László. A Pénzügykutató elnöke szerint az tény, hogy egy szegedi konferencián egyértelműen kiállt Botka László jelöltsége mellett, mert nem lát rajta kívül semmilyen komolyan vehető jelöltet a baloldalon. Gyurcsány Ferenc hétvégi évértékelő beszédében titkos összeesküvésről beszélt a DK ellen, míg Gréczy Zsolt arról írt, hogy a háttérben Lengyel áll.
Vágólapra másolva!

„Gréczy Zsolt számomra egy nem létező személy, pártok szóvivőivel nem szoktam foglalkozni” – így reagált az Origónak Lengyel László annak kapcsán, hogy a Demokratikus Koalíció szerint összeesküvést sző Gyurcsány Ferenc ellen. A Pénzügykutató vezetője kijelentette, hogy folyamatosan találkozik baloldali ellenzéki politikusokkal, mivel ez a dolga.

„Miért szőnék én összeesküvést a DK ellen?”

– tette föl a kérdést. A politológus szerint valamit mondani kellene a DK-nak, hogy mire alapozza azt, hogy ő összeesküvést szőne.

Lengyel László azt mondta, hogy Botka Lászlót támogatja Forrás: MTI/Kovács Attila

Lengyel: Botkát támogatom

„Az tény, hogy egy szegedi konferencián egyértelműen kiálltam Botka László jelöltsége mellett, de nem látok rajta kívül semmilyen komolyan vehető jelöltet a baloldalon. Egyébként Orbán Viktor miniszterelnök is megerősítette, hogy Botka László egy komoly ember” – tette hozzá. Lengyel szerint a DK-nak is elő kellene állnia valamilyen jelölttel, és ebben az esetben lehetne arról szó, hogy a különféle személyiségek egymással megmérkőzzenek, és kiderüljön, hogy ki a legalkalmasabb a miniszterelnök-jelölti pozícióra.

Nem hívták Gyurcsányékat

Mint arról korábban beszámoltunk, a DK szerint Lengyel László politológus Gyurcsány nélküli baloldali összefogást kezdett szervezni. „Az MSZP, a Párbeszéd, az Együtt, valamint Botka László és

egy önjelölt királycsináló a DK háta mögött szervezkedik”

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc múlt szombaton tartott évértékelőjében. A DK elnöke csak annyit árult el a titokzatos illetőről, hogy közíró, ám pártjának szóvivője meg is nevezte közösségi oldalán Lengyel Lászlót.

Puccskísérletet lát Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az RTL Klub is úgy tudja, hogy januárban volt egy olyan tárgyalás ellenzéki pártvezetők részvételével Lengyel László lakásán, amelyre a DK-t nem hívták meg. A Magyar Időknek azonban Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt országos politikai tanácsának elnöke is cáfolta, hogy részt vennének valamilyen titkos szervezkedésben Gyurcsány és a DK háta mögött.