A kómából felébresztett veronai sérült hazaszállításáról egyeztetnek

Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai buszbaleset, Verona, buszbaleset, busz, kiégett, kiégett busz, helyszín, baleset helyszíne
Vágólapra másolva!
Pénteken egyeztetnek az egyik Veronában ápolt sérült hazaszállításáról; ő az a 30 év körüli férfi, akit kedden felébresztettek a kómából – mondta Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvos igazgatója. Várhatóan jövő héten szállíthatják haza.
Vágólapra másolva!

Tamás Róbert beszámolt arról is, hogy a Honvédkórházban jelenleg ápolt mindkét beteg kedden beavatkozáson esett át, és a következő napokban dől el, hogy szükség lesz-e újabbakra.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be kedden, hogy felébresztették az olasz orvosok a mesterséges kómából a veronai buszbaleset egyik súlyosan összeégett sérültjét.

Állapota stabil, a bőrátültetést követően fokozatosan javul, és lehet vele kommunikálni,

átkerülhetett az intenzív osztályról a súlyos sérültek osztályára. A másik válságos állapotban lévő, koponyasérüléses beteg állapotában nincs változás.

A tragédia újabb sérültje kerülhet haza Forrás: AFP/Handout

Ahogy azt az Origo is megírta, január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz,

tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.

A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

A halálos áldozatok maradványait szállító konvoj múlt szombat délután külügyi felvezetéssel érkezett meg Budapestre, a Honvédkórházhoz, ahol vasárnap fogadták az áldozatok hozzátartozóit.

Közben kiderült, hogy egy térfigyelő kamera is felvette a magyar diákok buszát, nem sokkal a tragédia előtt, és a felvételből egyértelműen kiderül, ki ült a volánnál.

http://www.origo.hu/itthon/20170204-uj-bizonyitek-kerult-elo-a-veronai-buszbalesetrol-buszbaleset-tragedia.htmlÚj bizonyíték került elő a veronai buszbalesetrőlhttp://www.origo.hu/itthon/20170201-penteken-tudjak-budapestre-szallitani-a-holttesteket.htmlHazahozzák a veronai buszbaleset áldozatainak holttestét