Gyurcsányék hazaküldték a befolyásos MSZP-s politikust

Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2017. február 4. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke évértékelő beszédét tartja a fővárosi Hilton Budapest City szállodában 2017. február 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint jó döntést hozott azzal, hogy nyilvánosságra hozta a pártját érintő összeesküvést, majd azt is elárulta egy interjúban, mire kérték Niedermüller Pétert. De kiderült az is, hogy Molnár Zsoltot hazaküldték Gyurcsány február 4-i évértékelőjéről, hogy ne hozzák kínos helyzetbe. 
Vágólapra másolva!

„Nem az követi el a hibát, aki szóvá teszi, hogy ki akarják hagyni az ellenzéki pártok közötti egyeztetésből" – így reagált Gyurcsány Ferenc a keddi Egyenes Beszédben azokra a hangokra, hogy az összefogás esélyeit rontja, amikor a nyilvánosság előtt kritizálja a baloldali pártokat.

Gyurcsány Ferenc leleplezte az ellene szőtt összeesküvést Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Molnárt hazaküldték

Gyurcsány az adásban felsorolta azt a négy pontot, amivel kapcsolatban Lengyel Lászlóék megkeresték Niedermüller Pétert, a DK-alelnökét:

  • Abban kérték a segítségét, hogy Gyurcsány Ferenc ne legyen rajta a listán.
  • Arra is megkérték, hogy ne Gyurcsány vezesse a tárgyalódelegációt, ha Botka László elmegy a DK-hoz.
  • Újabb tárgyalásra hívták Niedermüllert, de arra kérték, hogy ne tudjon erről a DK vezetése.
  • A negyedik kérés pedig az volt a DK politikusa felé, hogy a pártja egyáltalán ne tudjon a tárgyalásokról.

A DK elnöke arról is beszélt, hogy az évértékelőjére

Molnár Zsolt is el akart menni, de hazaküldték,

hogy ne szedje szét a sajtó. „Jó időben vagyunk, hogy kifizessük a tanulópénzt" – folytatta a DK elnöke, majd hozzátette: mélyen elkötelezett abban, hogy a 106 választókörzetben legyen koordinált egyéni jelölt.

Molnár Zsoltot hazaküldte Gyurcsány Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Lengyel László állt a háttérben

Mint arról korábban beszámoltunk, a belső ellentétek ellenére folytatódnak a tárgyalások az ellenzéki pártok között – mondta az Origónak Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. A napokban ugyanis Gyurcsány Ferenc DK-elnök azt állította, hogy

az MSZP őt megkerülve próbált megállapodni

a választási indulásról egy DK-s politikussal. Később kiderült, hogy Lengyel László politológus Niedermüller Péter segítségével mozdította volna el Gyurcsány Ferencet a DK éléről. A titkos találkozón Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is részt vett, de erről nem szólt a párttársainak.