Fémdarabokkal kevert robbanóöveket találtak a letartóztatott iszlamistáknál

Vágólapra másolva!
Törökországban elfogták az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet újabb négy feltételezett tagját, akiknél egyebek közt huszonnégy robbanóövet találtak - közölte csütörtökön Gaziantep tartomány kormányzói hivatala.
Vágólapra másolva!

A merényletekhez szánt övekben összesen másfél mázsa robbanóanyag volt, amelyekbe

fémdarabokat kevertek, hogy fokozzák a detonációk pusztító erejét.

A rendőrség talált még külön 14 kilogramm TNT robbanószert, két automata puskát, továbbá olyan mobiltelefonokat, amelyek távirányítóként használhatók robbantásokhoz.

A négy embert a szíriai határ közelében, Gaziantep tartományban végrehajtott terroristaellenes műveletben fogták el. A hatóság nem fedte fel a feltételezett terroristák állampolgárságát, akik gyaníthatóan az Iszlám Állam (IÁ) magas rangú szíriai tagjaitól kapták az utasításokat.

Kurd fegyveresek és az Iszlám Állam harcosai tavaly véres robbantások egész sorát követték el Törökországban, aminek következtében a török hatóságok fokozták terrorellenes erőfeszítéseiket. A múlt héten Törökország 29 tartományában volt hasonló célű művelet, amelyek során az Iszlám Állammal feltehetően kapcsolatban álló mintegy 750 embert csuktak le.