Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken a hajnali köd feloszlása után borongós idő lesz, de délnyugat felől egyre többfelé bukkan elő a nap - írja a Köpönyeg.hu. Gyenge hószállingózás még előfordulhat.

Reggel -2, délután +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton és vasárnap változóan felhős lesz az ég: a több napsütés északon, a kevesebb délen várható. A délkeleti szél megélénkül. Délen hószállingózás kialakulhat. Erősödik az éjszakai lehűlés, de napközben továbbra is fagypont feletti hőmérsékletekre számíthatunk.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 10. az év 41. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 324 nap van hátra.

Ma az Elvirákat ünnepeljük.

A Elvira női név eredete vitás: egyesek a nyugati gót Al(ah)wara névből (jelentése: mindent megőrző), míg mások az arab – spanyol Elmira névből származtatják.

Távkapcsoló

Halálos lehet az este pénteken, ha a két nagy kereskedelmi tévé között kapcsolgat, ugyanis a TV2 a Halálos iram című filmet adja este kilenctől, az RTL Klub pedig a Halálos fegyverrel támad vissza fél órával később.

Szombat este a TV2-n A Bourne-csapda című Matt Damon-film van képernyőn, a Viasat3-nál viszont őshüllőkkel tölthetjük az egész éjszakát, este kilenc és éjjel kettő között Jurassic Park-filmek mennek. Szombaton 19.30-tól A Dal elődöntő van a Dunán, ekkor már végképp kiderül, kik jutnak a fináléba.

Vasárnap este magunk részéről A sebhelyesarcú című, kultikussá lett isteni maffiafilmet néznék meg Al Pacinóval a Viasat3-on, de legyen bekészítve félnapi hideg élelem, mert 170 perc nettó, ami reklámokkal együtt három és fél óra is lehet. Ha ennyi időt nem töltenénk a tévé előtt, akkor este kilenc óra és Duna TV: ott a Kártyavár, a minőségi House of Cards, Kevin Spacey-vel.

Heti mozipremierek

  • A sötét ötven árnyalata
  • Lego Batman – A film
  • Jackie
  • Jézus, mobil, fejvadászok