Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kelet, északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen várható napsütés – írja a Köpönyeg.hu. Esetleg ÉK-en néhol lehet gyenge hószállingózás. A keleti szél néhol megélénkül.

Reggel −3, délután +4 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden párásság megszűnése után szikrázóan napos időnk lesz. Csapadék kizárt. Megélénkülhet az ÉNy-i szél. Tovább enyhül az idő: délután már +3, +8 fok valószínű.

Szerdán ragyogó napsütésre van kilátás, hajnali párafoltokkal. Továbbra sem lesz csapadék. 4 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön hajnalban sokfelé válik párássá a levegő, és néhol egész nap párás, rétegfelhős lesz az ég. Lesznek emellett szép napos tájak is. A ködfelhős tájakon +3, máshol +8 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 13. az év 44. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 321 nap van hátra.

Ma az Ellákat ünnepeljük.

Az Ella női név, mely az -ella végű magyar nevek (például Gabriella, Petronella) önállósult beceneve, illetve több név önálló német rövidülése (Eleonora, Elisabeth, Elfriede, Erla, Helene stb.) Az angol nyelvben a germán Alia névből származó, önálló névként tartják számon, ennek jelentése: minden(ség).

Távkapcsoló

Miközben az RTL Klubon este fél 10-től a Dr. Csont tizenegyedik évadának újabb epizódját láthatjuk, addig a TV2-n egy nagyjátékfilmet nézhetünk meg: a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? című, mondhatni, hogy mára igazi klasszikussá vált akciómozit. A Viasat3 és a FOX ugyanebben az idősávban sorozatokkal támad: előbbi csatornán 10-től a vadonatúj Rólunk szólt vetítik, utóbbi tévé pedig a The Walking Deaddel duplázik. Ha azonban igazi látványosságra vágyunk, kapcsoljunk az OzoneNetworkre, ahol szintén este 10-től a Yann Arthus-Bertrand csodálatos felvételeit bemutató Földünk a magasból című dokusorozatot láthatjuk.

Heti mozipremierek

  • Szólít a szörny
  • Arany
  • Holdfény
  • Pofoncsata
  • Paterson
  • Kojot
  • Oroszlán
  • A művészet templomai: Botticelli - Dante pokla
  • Tékasztorik