Elejtette mobilját, ez mentette meg a nemi erőszaktól

Vágólapra másolva!
A brutális támadó megverte és meg is akart erőszakolni áldozatát, a nőt csak a zsebéből kicsúszó mobil mentette meg a további szenvedéstől.
Vágólapra másolva!

Szexuális erőszak kísérlete és kifosztás miatt is felelnie kell a 25 éves férfinak, aki még tavaly október 3-án, a fővárosi XVI. kerületben támadt rá egy magányosan sétáló nőre.

A bűncselekmény a hajnali órákban, a Körvasút sornál történt: a vádirat szerint a férfi a követte a síneken átvágó sértettet, és amikor utolérte, szexet ajánlva leszólította.

Ütötte-rúgta áldozatát

A nő próbált tovább menni, de támadója táskájánál fogva visszarántotta őt – arcon ütötte, majd combon rúgta az áldozatot, és próbálta széttépni kabátját is.

A felgerjedt vádlott ezután a földre lökte a nőt, és kijelentette, meg fogja erőszakolni.

Az utolsó pillanatban azonban figyelme elterelődött: a sértett kabátzsebéből egy telefon csúszott ki, a vádlott pedig felvette a készüléket, és elsétált vele.

A más ügyben jelenleg is börtönbüntetését töltő férfi ellen a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség emelt vádat a támadás miatt – ha a bíróság helyt ad a vádpontoknak, a támadó akár 12 év börtönre is számíthat.