Tarlós: Felfüggesztik a 4-es metróval kapcsolatos gyanús szerződések kifizetését

2017.02.13. 07:23

Budapest felfüggeszti a 4-es metró beruházására 2010 előtt kötött szerződéseik alapján minden gyanúba keveredett cég felé az utalást – írta Tarlós István főpolgármesterre hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap egy rádióműsorban arról beszélt, hogy a 406 milliárd forintos végösszegű projektből eddig 380 milliárd forintot fizettek ki, az idén még 20 milliárd forintot kellene folyósítani a központi büdzséből Budapestnek, ám ennek a kifizetését felfüggesztik, ugyanis amíg nincs pont az OLAF-vizsgálat végén, és amíg nem tisztázódik a felelősség, addig az államháztartási törvény szerint Magyarország az adófizetők pénzét nem adhatja oda.

Tarlós István a Magyar Nemzetnek azt mondta: azonnal kiadta a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.-nek, hogy készítsenek pontos kimutatást arról, hogy mekkora az az összeg, amit még nem utaltak ki.

"Ahogy megkapom a dokumentumot, azonnal intézkedem: egy fillért se utaljanak ki a gyanús szerződéseket kötött cégek részére"– szögezte le a főpolgármester a lapnak.