Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) több mint három éve dolgozik azon, hogy Budapest tudásközponttá váljon - mondta Mikola István, a tárca biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, volt egészségügyi miniszter egy fővárosi szakmai fórumon.
Vágólapra másolva!

Az Antall József Tudásközpont, a KKM és a Heim Pál Alapítvány Egészségügyi innováció Magyarországon című kerekasztal-beszélgetésén Mikola közölte: az országnak lényegében nincs eladható gáza, olaja vagy ásványi kincse, így tudástőkével képes megjelenni a világpiacon.

Márciusban konferenciát tartanak Budapesten, a think.BDPST fő támogatója a KKM.

A szervezők célja egy világszintű fórum, ahol a kormányzat, cégvezetők és a tudomány képviselői megtárgyalják a jövő kérdéseit.

Budapest az innovációkra fókuszálna, egészségügyi újítások is szóba kerülnek majd.

Mikola István államtitkár Forrás: MTI/Soós Lajos

Mikola egy kérdésre reagálva azt mondta, hogy a magyar egészségügy - bár problémákkal is küzd - alapvetően jó, és ő átlagemberként inkább itt gyógyíttatná magát, mint az Egyesült Államokban. A szektor legnagyobb gondjának a forráshiányt nevezte, amely főleg a működtetésben jelentkezik.

Heim Pál, a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója, az ismert gyermekgyógyász dédunokája úgy vélte: a magyarok legsúlyosabb betegsége az újdonságokkal kapcsolatos pesszimizmusuk.

Rossznak minősítette azt a hozzáállást, amely szerint el kell "menekülni" Magyarországról.

Süle-Szigeti Attila, a Start Traks Coaching alapítója, a kerekasztal-beszélgetés moderátora szerint az egészség a legnagyobb érték. Megjegyezte: alapvetően az egyén felel a saját testi épségéért, az okoseszközök azonban segítik ebben.