Simicskó: A térség meghatározó ereje lesz a Magyar Honvédség

Simicskó István
Budapest, 2016. április 22. Simicskó István honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart az alaptörvény módosításáról a kormány és a parlamenti pártok közötti egyeztetés után a Honvédelmi Minisztériumban 2016. április 22-én. A tanácskozáson az MSZP nem képviseltette magát. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az a cél, hogy 2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé váljon a Magyar Honvédség - mondta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén kedden, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Simicskó István kiemelte: a magyar gazdaság erősödésének köszönhetően a honvédség fejlesztésére olyan lehetőség van, amilyen 25 éve nem volt. Az elmúlt negyedszázad legátfogóbb haderőfejlesztési programját indítják el, amely révén a jelen és jövő biztonsági kihívásaira megfelelő válaszokat adó honvédséget építenek fel.

Simicskó István honvédelmi miniszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Zrínyi 2026 nevet viselő fejlesztési program kiemelt része a repülő és helikopterképesség modernizációja. Emellett a honvédelmi programban mindenki számára lehetővé teszik, hogy aki akar, részt vehessen a haza védelmében. Ez hangsúlyosan érinti az önkéntes tartalékos rendszer megújítását. Céljuk, hogy mind a 197 járásban legyenek önkéntes tartalékos egységek - mondtai a miniszter.