Vágólapra másolva!
Repülővel szállították haza, és a Honvédkórházban folytatják az égési sérült kezelését. A másik sérültet, aki fejsérülést szenvedett, továbbra is Olaszországban ápolják. Állapota stabil, de továbbra is mesterséges kómában tartják.
Vágólapra másolva!

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A halálos áldozatok földi maradványait február 4-én szállították haza.

A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten már korábban elhagyhatták az intézményt.

Tizenhatan haltak meg, amikor a busz karambolozott és kiégett Verona mellett Forrás: AFP/Handout

Közben a személyszállító cég ügyvezető igazgatója szerint nem igaz az Origo információja, hogy az autóbusz elejébe illegálisan épített póttank repedhetett meg a buszban, ami aztán az ütközéskor keletkezett nagy nyomás és hő miatt lobbant lángra. Czakó Tibor az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: gyári leírások bizonyítják, hogy a busz elejénél, jobb és baloldalon gyárilag felszerelt üzemanyag-tartályok vannak. Az Origónak viszont szakértők beszéltek arról, hogy a póttank adhat magyarázatot arra, miért borult pillanatok alatt lángba a busz.

Az olasz hatóságok vizsgálata még tart, múlt héten hozták nyilvánosságra, hogy egy térfigyelő kamera felvette a magyar diákok buszát, nem sokkal a tragédia előtt, és a felvételből egyértelműen kiderül, ki ült a volánnál.