Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Az ország nagy részén kialakult köd napközben a legtöbb helyen ritkul, vagy megemelkedik. A Dunántúl középső és keleti felén és a középső országrészben ugyanakkor tartósan ködös területek is maradhatnak, napnyugtától pedig a kevésbé felhős tájakon is romlanak a látási viszonyok – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön az ország nyugati részén túlnyomóan napos, kora tavaszias idő lesz. Keleten továbbra is párás, felhős lehet az idő – itt hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. +7 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken késő délutánig változóan felhős idő lesz, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főleg DNy-on kisebb eső is előfordul. 5 és 10 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Szombaton erősen felhős, párás idő valószínű. Néhol záporeső vagy szitálás előfordulhat. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás, marad az 5–10 fok közötti maximum.

Vasárnap hajnalban többfelé képződik köd, melynek egy része csak lassan oszlik fel. Egyébként változóan felhős idő várható. +7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Boldog névnapot

Február 16. az év 47. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 318 nap van hátra.

Ma a Lillákat ünnepeljük.

A Lilla női név a Lívia és a Lídia régi magyar becézéséből alakult önálló névvé. Csokonai Vitéz Mihály szólította így Vajda Julianna nevű múzsáját, a név a Lilla-dalok hatására terjedt el és vált népszerűvé.

Távkapcsoló

Csütörtökön az RTL Klubon 21.30-tól harmadik részével folytatódik A mi kis falunk című magyar vígjátéksorozat, de minden bizonnyal nem sokan tudnak majd ellenállni a TV2 ajánlatának sem, hiszen itt 9-től az Én a vízilovakkal vagyok című Bud Spencer–Terence Hill-komédiát sugározzák. Hasonlóan viccesnek ígérkezik a Dunán 20.25-től a Fábry, majd a Munkaügyek Mucsi Zoltánnal és tettestársaival. A valóságot előnyben részesítők a LifeNetworkön 8-tól a Rejtélyes diagnózis újabb epizódjába feledkezhetnek bele.

Heti mozipremierek

  • Szólít a szörny
  • Arany
  • Holdfény
  • Pofoncsata
  • Paterson
  • Kojot
  • Oroszlán
  • A művészet templomai: Botticelli - Dante pokla
  • Tékasztorik