Felfüggesztett börtön a nőnek, akinek meghalt egy gyereke

2017.02.16. 18:07

Felfüggesztett börtönt kapott egy orosházi nő, akinek egy tűzben meghalt egy gyermeke.

Jogerősen elítélte a bíróság azt az orosházi nőt, akinek - gondatlansága miatt - egy tűzben meghalt az egyik gyermeke 2015-ben. A bíróság a vádlottat emberölés vétségében két év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztették.

Elrendelték a nő pártfogó felügyeletét is, aminek keretében köteles életvezetési tanácsadáson részt venni.

A vádirat szerint az asszony és élettársa együtt nevelték öt kiskorú gyermeküket. A gyerekek szobájában a fűtést egy kölcsönkért hősugárzóval oldották meg, amellyel a nagyobb gyermekek rendszeresen játszottak, és éghető anyagokat, például ceruzákat helyeztek a nyílásaiba.

Az anya 2015. november 11-én délelőtt többször hagyta magukra a gyermekeket a szobában, akik beledugtak néhány tárgyat a hősugárzóba, amelyek meggyulladtak. Az anya eloltotta a tüzet, és kihozta a csecsemőt, aki viszont olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy elhunyt.

Egy másik gyermeke kisebb sérüléseket szenvedett. A nő egyébként - a gyermekjóléti központ megkeresése ellenére - gyakran hagyta a lakásba bezárva 10-15 percre felügyelet nélkül kiskorú gyermekeit. Az orosházi járási hivatal gyámügyi osztálya elrendelte a gyermekek védelembe vételét.