Tömegbaleset négy halottal: felvételeket foglaltak le

2017.02.16. 17:38

Kamerafelvételeket foglalt le az autópálya üzemeltetőjétől a rendőrség: ezen elvileg látszanak a minapi, négy halálos áldozatot követelő M43-as tömegbaleset részletei. Eközben folyamatos a tanúk kihallgatása a baleset ügyében.

Folyamatosan zajlanak a tanúkihallgatások az M43-as autópályán történt tömegszerencsétlenséggel összefüggésben, a rendőrség kamerafelvételeket foglalt le - írja a police.hu. Ha majd a sérültek állapota lehetővé teszi, a rendőrség őket is tanúként hallgatja ki.

Összetört járművek az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán a baleset utánForrás: MTI/Donka Ferenc

Eközben a baleset körülményeinek tisztázása és az események pontos rekonstruálása érdekében a rendőrség lefoglalta az autópálya üzemeltetőjétől a forgalomfigyelő kamera felvételeit.

Mint arról az Origo is beszámolt, négy ember meghalt, tizenöten megsérültek az M43-as autópályán szerda reggel történt balesetben. A tömegkarambolban két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, tizenöten pedig megsérültek.

A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

A mentőszolgálat 22 munkatársa 10 járművel vonult ki. Tizenöt sérültet - mind külföldiek - kellett ellátniuk a helyszínen, 13-at vittek kórházba: Makóra és Szegedre. Mellkasi és hasi, valamint nyílt lágyrészsérüléseket, végtagzúzódásokat és agyrázkódást állapítottak meg az első vizsgálatok.

Eközben egy székelyföldi kamionsofőr felelősségét veti fel a tömegbalesettel kapcsolatban a romániai sajtó. A sepsiszentgyörgyi fuvarozócég teherautójába hátulról rohantak bele a balesetben érintett járművek. A ProTV román csatorna szemtanúkat is megszólaltatott, és animációt közölt a balesetről.

Négy ember meghalt és 15-en megsérültek a balesetbendigi24.hu

Eszerint a székelyföldi kamion sofőrje a sűrű ködben későn észlelte azt a kamionsort, amely az autópálya első sávján várakozott a határátlépésre, ezért - hogy az ütközést elkerülje - a belső sávba fordult és fékezett. Ezt követően a többi jármű hátulról ment bele a két román rendszámú kamionba.

A sepsiszentgyörgyi fuvarozócég tulajdonosa a Krónika internetes oldalán közölt nyilatkozatában cáfolta, hogy a munkatársuk okozta volna a tömegbalesetet. A cégtulajdonos szerint a magyar rendőrök elengedték a székelyföldi sofőrt, aki - kihallgatása után - minden iratát visszakapta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK