Sűrű köd és ónos eső, majd zápor vár ma ránk

2017.02.17. 03:52

Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Hajnalban nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna-Tisza köze valamint az Északi-középhegység térségében - írja a met.hu. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

A hajnali, reggeli órákban az ország középső, északi részén gyenge ónos eső (<1 mm) helyenként előfordulhat. A nap további részében már inkább eső várható, ugyanakkor az esti órákban az északkeleti megyékben a gyenge havazás mellett még kialakulhat kis mennyiségű ónos eső is.

A Tiszán, a Szamoson a jégzajlás miatt szünetel az átkelés a folyón - írja az utinform.hu. A közúti hidak felé tervezzék útjukat.

Pénteken reggelre ismét több helyen képződik köd, melynek egy része tartósan újra megmaradhat - írja a Köpönyeg.hu. Egyébként a nap első felében változóan, délután erősen felhős lesz az ég, és elszórtan kisebb eső, záporeső is kialakulhat. 5 és 10 fok között alakul általában a hőmérséklet, de tartósabban párás részeken ennél hidegebb lesz. Az ÉNy-i szél megélénkül.

Szombaton erősen felhős, párás időre számíthatunk. Emellett kevés napsütés is lehet. Délutánra mérséklődik az eleinte még élénk ÉNy-i szél. Zápor elvétve lehet. Marad a 5 és 10 fok közötti maximum.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, néhol gyenge csapadékkal. Délutántól megélénkülhet a nyugati szél. +7, +8 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Ha lemaradt volna a tegnapról

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Boldog névnapot

Február 17. az év 48. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 317 nap van hátra.

Ma a Donátokat ünnepeljük.

A Donát férfinév a latin Donatus név rövidülése. Jelentése: (az Úrtól) ajándékozott. Női párja: Donáta.

Távkapcsoló

Pénteken a TV2-n este 9-től a G.I. Joe – Megtorlás című akciófilmmel kezdhetjük a hétvégi lazítást, a Dunán pedig 20.30-tól a hamarosan második évadával folytatódó Csak színház és más semmi első szezonját ismételhetjük át. Szombat este az RTL Klubon, illetve a TV2-n egyszerre két akciófilm vetélkedik a kegyeinkért: előbbi adó a Drágán add az életedet, utóbbi csatorna A Bourne-ultimátumot adja. A TV2-n ráadásul ezután Az Álmosvölgy legendája című Tim Burton-alkotással folytathatjuk a mozizást. Vasárnap este is rengeteg film vár ránk: a Tűzgyűrűt (RTL Klub), A hercegnő és a békát, a Mindenképpen talánt (TV2), az Ítéletnapot (Viasat3) vagy A régi környéket (FOX) egyaránt választhatjuk. Szintén elég csábítónak ígérkezik a LifeNetwork este 10-es műsora, a Szexiskola.

Heti mozipremierek

  • Szólít a szörny
  • Arany
  • Holdfény
  • Pofoncsata
  • Paterson
  • Kojot
  • Oroszlán
  • A művészet templomai: Botticelli - Dante pokla
  • Tékasztorik