Két magyar EP-képviselő nemmel szavazott a terrorellenes szigorításra

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament csütörtökön szavazta meg az új terrorellenes intézkedéseket, ebben többek között büntetnék azokat, akik tagokat toboroznak terrorista szervezeteknek, népszerűsítik, vagy pénzzel támogatják őket. Az unió nagy többséggel megszavazta a szigorítást, de két magyar EP-képviselő nemmel szavazott. 
Vágólapra másolva!

A külföldi terrorista csoporthoz történő kiutazás és visszatérés,

a toborzás, a kiképzés vagy a kiképzésben való részvétel, a terrorizmus népszerűsítése és pénzügyi támogatása is büntethető lesz

– döntöttek csütörtökön az Európai Parlament képviselői.

Az új intézkedéseket 498 támogató és 114 ellenszavazattal fogadták el a képviselők, de mint a parlamenti jegyzőkönyvből kiderült, két magyar képviselő, Meszerics Tamás és Jávor Benedek is nemmel szavazott – írta meg a 888.hu.

A portál megemlíti azt is, hogy a terrorcselekmények megelőzése és a külföldi harcosok megállítása érdekében az uniós parlament képviselői fokozott határellenőrzést javasoltak, erről szintén csütörtökön szavazott az Európai Parlament.

Ezt az új jogszabályt 469 támogató és 120 ellenszavazattal fogadta el a parlament. A fokozott határellenőrzéseket Jávor és Meszerics mellett már a DK-s Niedermüller Péter is leszavazta. Jávor és Meszerics is a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoportjának a tagja. Előbbi a Párbeszéd, míg utóbbi az LMP politikusa.