M43-as tömegbaleset: hazaszállítottak két sérültet

2017.02.17. 13:32

Az M43-as autópályán szerdán történt, négy halálos áldozattal járó tömegbaleset sérültjei közül kettőt hazaszállítottak a Szegedi Tudományegyetem klinikájáról – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.

A balesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, valamennyien mikrobuszban utaztak. A mentők a helyszínen tizenöt sérültet láttak el, tizenhárom embert pedig kórházba vittek Szegedre és Makóra, valamennyien külföldiek.

Összetört járművek az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán, Nagylak közelébenForrás: MTI/Donka Ferenc

A közlemény szerint az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikán fekvő sérültet a Traumatológiai Klinikán ellátott hozzátartozójával együtt csütörtökön hazaszállították. Az Idegsebészeti Klinikán, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetben és a Traumatológiai Klinikán fekvő sérültek állapota stabil.

A sztráda Románia felé vezető oldalán, a határátkelőtől mintegy egy kilométerre szerdán reggel fél nyolc körül hét jármű ütközött össze: két román kamion, két román mikrobusz, egy román busz és két bolgár mikrobusz. A rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.