Vallomást tett a Teréz körúti robbantó, jelentős fordulat várható

2017.02.17. 11:22

Részletes vallomást tett a nyomozóhatóságnak a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi – közölte Brunner Tamás, a gyanúsított védője. 

Az ügyvéd azt mondta, ügyfele a saját elhatározásából döntött a vallomástétel mellett. A vallomást szerdán és csütörtökön tette, hosszasan és részletesen, a kihallgatása hétfőn folytatódik – tette hozzá.

A nyomozás és ügyfele érdekeire hivatkozva Brunner Tamás többet nem mondott, de jelezte, várhatóan a hétfői kihallgatás után  a Központi Nyomozó Főügyészség ad tájékoztatást a vallomás lényegéről, irányáról. 

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy a gyanúsítottat szerdán és csütörtökön kihallgatták, de részleteket nem közölt a nyomozás, illetve az eljárás érdekeire hivatkozva.  

A PestiSrácok pénteken azt  írta, hogy a robbantással gyanúsított P. László vallomást tett, ami után jelentős fordulat várható az ügyben. A portál úgy tudja, az ügynek továbbra is P. László az egyetlen gyanúsítottja, és az ügyészség kezdeményezni fogja a fiatalember előzetes letartóztatásának a meghosszabbítását. 

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. A robbantással gyanúsított férfit október 19-én Keszthelyen fogták el.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottja a Budai Központi Kerületi Bíróságon, ahol tavaly októberben döntöttek az előzetes letartóztatásárólForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK