Beismerő vallomást tett a Teréz körúti robbantó

Teréz körúti robbantás
Budapest, 2016. október 21. A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből, ahol döntöttek előzetes letartóztatásáról. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Várhatóan hétfőn már arról is beszél P. László, a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, hogy miért történt a merénylet. A fiatal férfi annak ellenére kezdett el beszélni az ügyészeknek, hogy korábban azt üzente, csak a tárgyalásán, a sajtó nyilvánossága előtt fog az üggyel kapcsolatban megszólalni.
Vágólapra másolva!

P. László, a körúti robbantás gyanúsítottja részletes vallomást tett a Központi Nyomozó Főügyészségen – írja a Pestisrácok.hu. Erről a férfi ügyvédje, Brunner Tamás tájékoztatta a Pestisrácok.hu-t és a Velvet.hu-t is, de ennél többet nem mondott.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-nek azt mondta, csak a pénteken már közölt információt tudja újra megerősíteni, miszerint

szerdán és csütörtökön kihallgatták a gyanúsítottat, a kihallgatás részleteit azonban még nem árulhatják el.

A szóvivő hozzátette, az ügynek továbbra is P. László az egyetlen gyanúsítottja, és az ügyészség kezdeményezni fogja az előzetes letartóztatás meghosszabbítását.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottja elismerte a tettét Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar idők úgy értesült, hogy az előzetes letartóztatásban ülő P. László szerdán szembesült a végleges szakértői véleményekkel. Ekkor dönthette el, hogy kész részletes vallomást tenni. A lapnak az ügyvédje azt mondta, hogy

a férfi kihallgatása hétfőn folytatódik.

A bizonyítékok között szerepelt az is, hogy a pokolgép szállításához használt hátizsák maradványain, illetve a pokolgép indítószerkezetén is azonos DNS-t találtak, amely megegyezett a férfi DNS-ével.

Tavaly szeptemberben házi készítésű robbanószerkezettel robbantottak a fővárosi Teréz körúton. A detonációban két rendőr súlyosan megsérült. P. László első kihallgatásakor csak annyit közölt az ügyészekkel, hogy nem ő követte el a merényletet.