Tavaszias meleg jön sok esővel

Orosháza, 2016. február 1. Esőcseppek a hóvirágon Orosházán 2016. február 1-jén. Az enyhe időjárás miatt már nyílik a hóvirág. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A hét közepére már márciust idéző meleg várható, a hét végére azonban pár fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Kedden erősen felhős vagy borult idő lesz, csak estétől szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, záporeső. Eleinte a délnyugati, majd a nyugati szél erősödhet meg. Reggel +1, délután +7 fok körül alakul a hőmérséklet. Kettős fronthatás várható – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, északon szórványosan, máshol csak néhol számíthatunk záporesőre. Élénk, néhol erős lesz a délnyugati szél. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás. Elszórtan, nagyobb eséllyel északon fordul elő zápor. A délnyugati szél nagy területen lesz erős, időnként viharos.

9 és 16 fok közötti, igazi tavaszias hőmérséklet lehet.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen valószínű eső, zápor. A szél északnyugatira fordul. +9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton az élénk nyugati szél újabb felhőket hoz, így szórványosan lehet ismét eső, záporeső. 5 és 10 fok közé csökken átmenetileg a csúcshőmérséklet.