Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, és északon szórványosan, máshol csak néhol számíthatunk záporesőre - írja a Köpönyeg.hu. Élénk, néhol erős lesz a DNy-i szél. Tovább erősödik a nappali felmelegedés:

7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás. Elszórtan, nagyobb eséllyel északon fordul elő zápor. A DNy-i szél nagy területen lesz erős, időnként viharos. 9 és 16 fok közötti, igazi tavaszias hőmérsékletek lehetnek.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen valószínű eső, zápor. A szél ÉNy-ira fordul. +9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton az élénk nyugati szél újabb felhőket szállít magával, így szórványosan lehet ismét eső, záporeső. 5 és 10 fok közé mérséklődik átmenetileg a csúcshőmérséklet.

DUGÓFIGYELŐ - A Nagyvárad térig befagy az Üllői úti forgalom

Útszűkületre kell számítani 2017. február 22-től várhatóan március 15-ig az Üllői úton, a Nagyvárad tér és Delej utca közötti szakaszon a belső forgalmi sáv mindkét irányban lezárásra kerül - írja a bkv.hu. Az M3-as metróvonal felújítását előkészítő munkálatok keretében új kanyarodó sáv kiépítése történik.

Ha lemaradt volna a tegnapról

#Sohavégetnemérős

Y generációnak, vagyis az 1980 és 1999 között születetteknek szóló programsorozat indul az V. kerületi Galamb utcában. A február végén nyíló HYBRIDART a

#Sohavégetnemérős – Történetek Wellhello-ra

című film werkfotóiból készít összeállítást „életérzés" kiállítás. A tárlat megnyitója: 2017. február 23. 19 óra, ahol a film alkotói és szereplői is megjelennek. A kiállítás március 20-ig látható Budapesten, majd Veszprémben, Debrecenben, illetve Sopronban, a VOLT Fesztiválon mutatkozik be.

Boldog névnapot

Február 22. az év 53. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 312 nap van hátra.

Ma az Gerzsonokat ünnepeljük.

A Gerzson férfinév a héber eredetű bibliai férfinév. A jelentése bizonytalan, népies magyarázat szerint idegen, jövevény, száműzött. Mózes adta fiának ezt a nevet, miután kiderült zsidó származása, s így száműzték az egyiptomi uralkodói udvarból.

Távkapcsoló

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt - tudhatjuk meg a TV2-n 21.35-től, míg az RTL Klub öt perccel korábban kezdi a Szulejmán újabb részét. A Duna TV-n folytatódik a Zsaruvér, a LifeNetwork 22 órától elölről adja a Sokkoló függőségek című realitysorozatot, a Viasat6-on pedig elindul az Ómen alapján készült horrorsorozat, a Damien: A sátán kegyeltje.

Heti mozipremierek

  • Az egészség ellenszere
  • John Wick: 2. felvonás
  • A régi város
  • Szép álmokat!
  • Tékasztorik