Már biztos, hogy Győrkös ölte meg Bőnyben a rendőrt

Bőnyi TEK
A TEK orvos kommandósai látták el először a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottját
Vágólapra másolva!
Az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a bőnyi rendőrgyilkosság áldozatát a hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője ölte meg, és beazonosították a lövedéket is – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A bőnyi rendőrgyilkosság kapcsán a sajtóban több helyen megjelent: a gyilkosságot nem a Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója, Győrkös István követte el, hanem "baráti tűzben" – azaz a rendőrtársai által leadott lövésekben – vesztette életét a hősi halált halt rendőr.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a főügyészség győri regionális osztálya a 2016. november 18-án kirendelt Nemzeti Szakértői és Kutató Központnak a kirendelő határozatban több mint hetven kérdést tett fel, amelyeket az intézmény a különböző szakterületek szerint megosztott.

Az ujjlenyomat-szakértő, az igazságügyi vegyész szakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértők már elkészítették szakvéleményüket.

Az utóbbi állapította meg, hogy a később hősi halottá nyilvánított rendőrt Győrkös gépkarabélyából származó lövés találta el.

A szóvivő szerint annak érdekében, hogy bizonyítható legyen a hungarista férfi bűnössége, egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény beszerzéséről intézkedtek. A genetikus és a fizikus-kémikus szakértői vélemény, valamint az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény elkészítése még folyamatban van.

A rendelkezésre álló bizonyítékok szerint tehát nem baráti tűzben vesztette életét a rendőr. Arról is beszámoltak, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság április 27-ig meghosszabbította. A nyomozás határideje 2017. április 26.

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki egy férfi bőnyi házához, ahol a tulajdonos még a bejutásuk előtt gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le, és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.